skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Tahinsaus (2 personen)

Ingrediënten:
1 ½ eetlepel tahin (natuurwinkel)
1 kop water
1 theelepel sojasaus
1 theelepel lavas
½ theelepel gemberwortel Bereiding Verwarm de tahin met het water en de sojasaus in een pannetje. Blijf roeren tot de saus een smeuïge massa wordt. Voeg er de lavas en gemberpoeder aan toe en blijf roeren. Is de saus te dik voeg er dan nog een heel klein beetje water aan toe. Verdeel de saus over de groente en de rijst.

Tomatensaus (2 personen)

Ingrediënten:
100 ml water
1 potje geconcentreerde tomatenpuree(natuurwinkel)
1 grote ui
1 grote groene paprika
scheutje koudgeperste olijfolie
1 theelepel gedroogde lavas
½ theelepel gemberpoeder
1 theelepel kruidenzout Bereiding Voeg de tomatenpuree en vermeng deze met 100 ml water. Schil de ui en snij deze klein. Snij de paprika in kleine stukjes. Bak de ui in de wok in een scheutje olijfolie totdat hij bruin wordt. Doe er de paprika erbij. Wat later de tomatenpuree en als het geheel goed warm is de gedroogde lavas, gemberpoeder en het kruidenzout toevoegen.

Literatuur en links:

Specifieke recepten volgens de 5 elementenleer voor de lever- , spijsvertering- en nierenergie kunt u vinden op de site www.energieherstelplan.nl. Op deze site vindt u ook meer informatie over het kookboek Energieherstelplan.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen