skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Natuur Diëtisten Nederland (NDN): kenniscentrum voor natuurlijke voeding

Over NDNNatuur Diëtisten Nederland (NDN) bestaat uit professionele Natuurdiëtisten, Natuurartsen en Natuurvoedingskundigen met een zelfstandige praktijk die zich als kenniscentrum voor natuurlijke voeding presenteren op het internet.

Wij hebben een brede(re) kijk op voeding en gezondheid, waarbij de natuur centraal staat. Deze site kunt u zien als een uitwisseling van meningen op het gebied van de nieuwste complementaire voedingsinzichten. U treft geregeld (ver)nieuwe voedingsgerelateerde onderwerpen op deze site aan.

De NDN laat u ook kennismaken met de hoofdstromen op het gebied van de complementaire voedingsleer. Daarvan zijn de Chinese en Ayurvedische voedingsleer de oudste onder deze stromingen, weliswaar in een modern jasje. De orthomoleculaire voedingsleer en k-PNI vallen onder de nieuwste stromingen.

Een breed pallet dus van verschillende manieren waarop u naar voeding kunt kijken en voeding kunt inzetten bij de vraag: hoe krijg en houd ik mezelf gezond? De NDN vindt dat in het huidige geneeskundige denkmodel de voeding als genezende middel nog te weinig wordt ingezet.

Per jaar verschijnen er bijna zevenduizend artikelen over vitaminen en mineralen in de reguliere medische literatuur en meer dan dertigduizend artikelen over de invloed van voeding. Huisartsen en specialisten lezen hier meestal nog geen vijf procent van.

Voeding als nutricijn

Wij zien voeding als een medicijn (een ‘nutricijn’). Door u goed te voeden, versterkt u uw eigen (natuurlijke) zelfgenezend vermogen om gezond(er) te worden en/of te blijven. Wat goed is voor u, is afhankelijk van onder andere uw leefomstandigheden, eetgewoonten, stofwisselingstype (constitutie), conditie, klachten, medicijngebruik, toxische blootstelling en emotionele, geestelijke en spirituele gesteldheid.

Kortom: u goed voeden is eten naar uw eigen natuur. Wij vinden het niet alleen belangrijk wat u op eet, maar ook wat u ervan opneemt en hoe u het in uw lichaam verwerkt. Bij al deze voedingsprocessen kunnen wij u adviseren hoe u uw gezondheid optimaal kunt ondersteunen.

Over NDN

Lees nog veel meer artikelen(meer dan 1500) op onze nieuwspagina gerangschikt onder de diverse categorieën.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen