skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!

Over vetten bestaan de vreemdste ideëen. Juiste, onjuiste en halve informatie worden snel door elkaar ‘geklutst’. Geen wonder dat je als lezer soms de weg kwijt raakt.

Het is een lastige materie. Wat het extra moeilijk maakt dat niet alleen het soort vet ‘goed’ of ‘slecht’ bepaalt. De wijze van productie (bijv. verwarmen of koud persen), de manier van opslag (bijv. in donker of doorzichtig glas) en ook nog eens het gebruik in de keuken bepalen of een goed vet alsnog slecht wordt. Het blijft dus opletten geblazen.

Lees hier diverse artikelen over vetten en raak bekend in de vet-wereld.

Lees nog veel meer artikelen op onze nieuwspagina gerangschikt onder de diverse categorieën.

Brede(re) kijk op vet

De wetenschappelijke kijk op verzadigde vetten en gezondheid wordt genuanceerder. De indeling in ‘goede’ en ‘slechte’ vetten of in ‘d…

Kokosolie

Kokosolie -de goede- is goed voor hart en bloedvaten. Het is plantaardig, ook dat maakt het gezonder…

Kokosolie toepassing

Kokosolie is een bijzondere soort olie. Een die meer gezonde effecten heeft dan u misschien verwacht. …

Soorten vetten

De juiste verhouding aan verzadigde en onverzadigde vetten is belangrijk om het lichaam van de juiste bouwstoffen…

Verzadiging

Processen van honger en verzadiging zijn bijzonder complex. Daarbij spelen veel interessante fysiologische processen een rol. …

Vetten & Immuniteit

Zet uw hormonen in het vet. Dat is goed voor lichaam en geest; zoals meer weerstand en o.a. minder depressiviteit….