skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Voor een goede gezondheid en weerstand zijn de darmen van groot belang. De oude uitspraak ‘de dood huist in de darmen’ die in de natuurgeneeskunde met de paplepel wordt ingegoten, is ter illustratie om aan te geven hoe belangrijk de kwaliteit van de darmen is.

Door spanningen, voedselvergiftigingen, het eten van lage kwaliteitsvoeding (denk aan kant-en-klaar maaltijden, afhaalprodukten, niet dagelijks een flinke portie groente en fruit eten), een veelvuldig ongezond leefritme e.d. boet de kwaliteit van de darmen in. In plaats van een slagboom te zijn die allerlei ongezonde bacteriën en virussen tegenhoudt, verandert de darm in een open deur die vrij toegang biedt voor ongewenste ‘beestjes’.

In deze rubrieken hieronder leest u verschillende aspecten die voor een gezonde darm van belang zijn. Zie ook nog de diverse opties die er zijn om zelf diverse soorten ontlastingonderzoek te doen (Medivere zelftesten).

Darmen & NatuurvoedingLees nog veel meer artikelen op onze nieuwspagina gerangschikt onder de diverse categorieën.

Candida Albicans

Lang was het Candida-syndroom omstreden. Wetenschappelijke inzichten tonen nu wel gezondheidsproblemen aan….

Darmflora

De darmen weerspiegelen de gezondheid. Voor een goed immuunsysteem is een gezonde spijsvertering echt noodzakelijk….

Darmen & Trifalakruid

Af en toe Trifala nemen, een ayurvedisch kruidenmengsel en half-vasten zijn goede maatregelen om uzelf gezond te houden. …

Gluten & Exorfinen

Tegenwoordig wordt veel aandacht besteed aan de gluten en dat is een hele goede zaak, want veel mensen reageren met diverse uiteenlop…

Hoge darmspoeling

Een hoge darmspoeling is een grondige methode om darmen van oude rommel, vastgekoekte verteringsresten te ontdoen. …

Microbiotica gebruik

Hoewel probiotica wordt voorgeschreven bij een gedaalde flora, vullen ze niet het tekort aan. Wel kan een effect op de immuniteit vol…

Vezels & Darmflora

Darmflora bacterien leven van voedingsvezels. Er is een top tien van essentiele vezels….

Ziekte van Crohn & Colitis Ulcerosa

De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa worden samen Inflammatoiry Bowel Disease (IBD) genoemd. …

Zwakke vertering

Maagdarmproblemen ligt niet altijd aan de maag of de darm. Vaak is de alvleesklier (pancreas) verzwakt en wordt dit niet herkend….

Overzicht
Naam artikel
Darmen & Natuurvoeding
Beschrijving
Voor een goede gezondheid en weerstand zijn de darmen van groot belang. De oude uitspraak ‘de dood huist in de darmen’ die in de natuurgeneeskunde met de paplepel wordt ingegoten, is ter illustratie om aan te geven hoe belangrijk de kwaliteit van de darmen is.
Auteur
Naam uitgever
Natuurdiëtisten.nl
Logo uitgever

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen