Skip to content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Droom werd in 2005 werkelijkheid

Marijke de Waal malefijtMensen keken me raar aan toen ik in 2005 begon over mijn droom om een voedingskenniscentrum(met accent op de natuur) te maken op het internet. Een gratis website met een brede(re) kijk op voeding. Een mix van reguliere en complementaire voedingsstandpunten.

De droom: kennis en ervaring delen

De erfenis van mijn ouders, die door kanker en Alzheimer kort na elkaar stierven, gebruikte ik om de website te laten bouwen. Mijn droom dat ‘gewone’ mensen, patiënten (ervaringsdeskundigen) en mensen uit het voedingsvak hun kennis samen zouden bundelen, kwam uit. Ik wilde voedingservaringen (niet alleen door deskundigen maar ook van patiënten) en voedingskennis samenbrengen, anders dan alleen maar uit de koker van de grootmachten van de farmaceutische- en voedingsindustrie.

Doneer via Tikkie

Een persoonlijke oproep van Marijke de Waal MalefijtBepaal zelf het bedrag wat u wilt doneren. Doneren via Tikkie kan via deze link.

Of gebruik de QRcode voor Tikkie.

 

 

Een persoonlijke oproep van Marijke de Waal MalefijtWebsite: evidence based en practice based

Vreemd genoeg was er aanvankelijk meer scepsis voor mijn plan van de zijde van vakgenoten en het bedrijfsleven dan van de ‘gewone’ lezer. Deze ‘gewone’ lezer, vaak patiënt, waardeerde direct het opdoen van voedingskennis zonder betaald inloggen.

Ook dat artikelen niet alleen met ‘evidence based’ (wetenschappelijk bewezen) maar ook met ‘practice based’ (op de praktijk gebaseerd) onderbouwd werden, viel in goede aarde.

De Natuur Diëtisten Nederland website al vanaf 2005

De Google advertenties die u ziet op de site helpen ons (naast de donaties) om te blijven voortbestaan (al vanaf 2005). Alle kosten waaronder de hostingkosten worden hieruit betaald. Alle geschreven informatie wordt gedaan door deskundigen (diëtisten, artsen, microbioloog). De NDN is onafhankelijk en wordt niet gefinancierd door firma’s.

We zijn nu jaren verder en deze website wordt gemiddeld door zo’n 75.000 unieke bezoekers per maand gelezen en we groeien nog steeds. Veel grote voedingswebsites worden onderhouden met een flinke buidel geld aan investeringen van firma’s, ruime bezetting aan personeel en grote reclamecampagnes. De NDN websitewerkzaamheden worden door mijzelf en mijn redactieleden in hun vrije tijd gedaan.

U kunt ook meedoen en mij helpen mijn missie voort te zetten. Ik vraag u om Natuur Diëtisten Nederland te beschermen, te behouden en de armslag te geven om te blijven voort bestaan en te blijven groeien. Door uw steun groeien we nog steeds als kool. Hartelijk dank daarvoor!

Een persoonlijke oproep van Marijke de Waal MalefijtEen persoonlijke oproep van Marijke de Waal Malefijt

MBOG trofee voor Marijke de Waal Malefijt

Marijke de Waal Malefijt zet zich enorm in om krachten te bundelen en kennis over te dragen.
Sinds 1996 reikt de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde een trofee uit. De MBOG trofee is een bronzen beeldje, voorstellende Linus Pauling, de grondlegger van de orthomoleculaire geneeskunde. Marijke de Waal Malefijt kreeg deze MBOG trofee in 2005.

Help ons: steun ons met uw gift

Samen houden we deze website gratis toegankelijk . U kunt de informatie van deze site gebruiken zoals u wenst. Wij kunnen samen de NDN laten groeien door vernieuwende voedingskennis (met accent op de natuur) te verspreiden, anders dan de gebruikelijke gesubsidieerde en door de industrie gefinancierde kanalen.

Doneren via Tikkie

Bepaal zelf het bedrag wat u wilt doneren. Doneren via Tikkie kan via onderstaande link: https://tikkie.me/pay/GottswaalVO/8E98KQToXi4mB76jwAvoJi

Zelf overmaken

U kunt uw donatie natuurlijk ook zelf overmaken t.n.v. Gottswaal vof  te Zuid-Scharwoude.
IBAN: NL38 ABNA 0491 7095 60
BIC: ABNANL2A

Elke donatie hoe klein ook is van harte welkom!

Als u deze site als bron van informatie en inspiratie waardeert, dan hoop ik dat u een gift wilt geven. De kracht van het internet op deze wijze te gebruiken als voorlichtingskanaal is dat mensen zoals u en ik samen iets bijzonders presteren. U bekostigt uw eigen voedingsvoorlichting met uw eigen gift. Uw bereidheid is ons kapitaal, onze stimulans en onze gezamenlijke kans om de wereld met betrekking tot voedingsinzichten te veranderen!

Natuurdiëtisten Nederland 2023

Een persoonlijke oproep van Marijke de Waal Malefijt

Nog 2 jaar en dan bestaan we 20 jaar. Samen met mijn redactieteam slagen we er nog steeds in u wekelijks te voorzien van interessant nieuws op het gebied van voeding.
Zowel de hoofdredactie als redactieleden doen al hun schrijfwerkzaamheden op vrijwillige basis.
Mede door uw steun houden we de site al die jaren in de lucht.
Ik wil u hierbij nogmaals hartelijk bedanken voor al uw giften van de afgelopen jaren. Uw donaties zijn inspirerend en motiverend.

Marijke de Waal Malefijt (redacteur/eigenaar site) Gottswaal vof te Zuid Scharwoude