Ga naar hoofdinhoud
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Wat ons bindt, is dat we natuurlijke voeding zien als genezend middel. Belangrijk is daarbij wel dat de voeding biologisch (dynamisch) en vers is, zo weinig mogelijk bewerkt wordt, vrij is van additieven en op de juiste manier bereid wordt. Het binnen krijgen van alle mogelijk nutriënten zoals antioxidanten, vetzuren, aminozuren, mineralen en vitaminen vinden we essentieel voor een optimale gezondheid en het voorkomen van DNA schade. Bij aangetoonde tekorten worden deze aangevuld.

Natuur Diëtisten Nederland (NDN) leden

Op deze website komt u adressenlijsten tegen van diverse therapeuten waaronder Natuur/Orthomoleculaire (Tand-)Artsen, Natuur/Orthomoleculaire Diëtisten, Natuurgeneeskundigen, Medivere-Consulenten,  Natuurvoedingskundigen, Voedings-therapeuten en, Orthomoleculaire therapeuten. De exacte discipline ziet u staan bij de Adressenlijst onder ‘Categorie’. In het kort geven wij aan hoe deze zijn geschoold en welke NDN-criteria er zijn om genoemd te kunnen worden op de NDN-adressenlijst.

Brede(re) kijk op voeding

Alle aangeslotenen die zich presenteren op de website van de NDN, hebben een artsenopleiding, of paramedische HBO-opleiding Diëtetiek, staan veelal ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor paramedici en zijn lid van beroepsvereniging zoals NVD, DCN of MBOG. Ze hebben zich verder gespecialiseerd in diverse richtingen waaronder de orthomoleculaire, natuurgeneeskundige, antroposofische, Chinese, Ayuvedische voedingsleer en de voedingsleer bezien vanuit de P.N.I. (Psycho Neuro Immunologie).

De adressenlijst van de Natuurdiëtisten

Dietisten & VoedingskundigenOp de adressenlijst kunt u per categorie uw behandelaar kiezen. Er zijn meerdere categorieën: de categorie Natuurarts/orthomoleculair arts, Natuurdiëtist/orthomoleculair diëtist, Natuurvoedingskundigen, KPNI-therapeuten, Medivere-Consulenten, Orthomoleculaire Therapeuten en Voedingstherapeuten, et cetera.

Als u op het invulveld locatie uw eigen locatie invult en hoeveel kilometer u bereid bent te reizen naar een behandelaar ziet u diverse namen verschijnen. Zodra u op de naam klikt van iemand (mits diegene een website heeft) kunt u doorklikken naar zijn of haar betreffende website.

NDN-kwaliteitscriteria voor Natuurvoedingstherapeuten

De hieronder genoemde therapeuten voldoen aan de volgende NDN-kwaliteitscriteria.
– Ze moeten een beroepsopleiding afgerond hebben (diploma)
– Ze moeten ingeschreven zijn bij een beroepsvereniging
– Ze moeten ervaring hebben met het geven van natuurvoedingsadviezen
– Ze moeten aanvullende cursussen hebben gevolgd op het gebied van de antroposofie, Ayurveda, Chinese voedingsleer, orthomoleculaire voeding of natuurgeneeskunde.
– Ze moeten een professionele praktijk hebben, met een website.

Wilt u de Natuur Diëtisten Nederland website steunen?

Onze werkzaamheden worden ondersteund door de vrijgevigheid van mensen (en gelukkig is die er, waardoor we al vanaf 2005 bestaan en nog steeds groeien!) en organisaties die er in geloven dat kennis van voeding je gezond houdt en bij ziekte je de mogelijkheid biedt om te herstellen. Voedingsinformatie moet daarom vrij beschikbaar zijn. Organisatie en alle werkzaamheden van de NDN wordt momenteel gedaan door Marijke de Waal Malefijt (redacteur) en haar redactieteam. Het gaat hier om vrijwilligerswerk. Donaties worden gebruikt voor o.a. hosting, website updates (bijvoorbeeld de NDN website die gestart is in 2005 is in april 2018 compleet vernieuwd).

Wilt u ons steunen? Dat kan door een donatie over te maken op giro 45 04 384, t.n.v. Natuur Diëtisten Nederland, te Zuid-Scharwoude.

We zijn blij met elk bedrag, hoe klein ook!

Dietisten & Voedingskundigen