skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Diëten zijn mogelijk bij een scala van klachten. Elke cel in uw lichaam wordt gevoed door een aanvoer van de juiste natuurlijke voedingstoffen. Elke cel wordt belast met de verkeerde voeding. Voedingsstoffen komen op de plaats van bestemming door onder andere een goed werkende spijsvertering, een optimale opname door een gezond darmslijmvlies, een juiste verwerking en verdeling door de lever en een gezonde celstofwisseling. Lichaamscellen blijven gezond door een goede afvoer van afvalstoffen ontstaan als bijproducten bij de celstofwisseling en binnengekomen via medicijnen, kunstmatige toevoegingen in voedsel en milieuvervuiling. De ontgiftingsorganen lever, nieren, huid en longen helpen deze afvalstoffen uit het lichaam verwijderen.

Specifieke diëten

Met het geven van specifieke diëten oefenen we invloed uit op de celstofwisseling en de ontgiftingsorganen. Elk orgaan vraagt om de juiste voedingsaandacht om optimaal te kunnen functioneren.

Dieet ontwerp met oog voor de natuur
(c) Fotokris | Dreamstime.com

De juiste biologische natuurvoeding zorgt voor een beter functioneren van uw energie- en hormoonhuishouding, spijsvertering, stofwisseling, huid, bloedglucoseregulatie, hart- en bloedvaten, weerstand, zenuwstelsel en geestelijke en emotionele balans.

De natuurdiëtist is bevoegd diëten voor u te ontwerpen. Heeft u door uw ziekte reeds een dieet, maar heeft u daar verdere begeleiding bij nodig dan kan de natuurdiëtist u daar ook bij van dienst zijn.

Wij bespreken hier slechts een paar voorbeelden van dieetmogelijkheden.

Dieet ontwerp met oog voor de natuur

 

 

 

In de diverse nieuwsartikelen op deze site vind u er nog veel meer.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen