skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Redactieteam Natuurdiëtisten Nederland

Zowel de Natuur Dietisten Nederland hoofdredactie als redactieleden doen al hun schrijfwerkzaamheden op vrijwillige basis. De redactie consulteert niet, dus wij verzoeken u daarvoor (mail)contact op te nemen met de genoemde therapeuten, natuurvoedingskundigen, natuurartsen en natuurdiëtisten op onze adressenlijst.

Het redactieteam bestaat uit vaste medewerkers, maar wordt ook ondersteund door wisselende medewerkers.  Deze tijd vraagt om een nieuwe voedingsleer die helpt om de zelfredzaamheid en het zelfgenezend vermogen van mensen te vergroten.

Wij verstrekken informatie over voeding en gezondheid die waar mogelijk onderbouwd is door wetenschappelijk onderzoek (evidence based), of empirisch onderbouwd is door jarenlange ervaringen (practice based) in zelfstandige praktijken van natuurdiëtisten. Zie onze missie en visie in het kort hier.

Hieronder stellen we het redactieteam aan u voor.

Marijke De Waal Malefijt & Tessa Gottschal (hoofdredactie)

Marijke de Waal Malefijt & Tessa Gottschal (hoofdredactie)

De redactie van deze site wordt gevormd door Marijke de Waal Malefijt (voedingsjounalist/ klinisch natuurdiëtist, docent en auteur van diverse voedingsboeken) en Tessa Gottschal (auteur van diverse boeken en meditatie cd’s, psychologische coaching gecombineerd met meditaties), tevens eigenaars en oprichters van deze site in 2005. www.gottswaal.nl

 

Tanja Visser

Tanja Visser

Auteur van het boek ‘Energieherstelplan’ en diverse voedingsbrochures genoemd op deze site. Voedingsjournalist, natuurdiëtist met specialisatie baby- en kindervoeding en Chinese en Ayurvedische voedingsleer.

Ook adviseert ze bedrijven, schrijft ze artikelen voor tijdschriften en voorlichtingsbrochures voor consumenten en professionals en geeft ze bijscholingen voor professionals. www.dieetcare.nl

Judith Rolf

Judith Rolf

Voedingsjournalist, natuurdiëtist, boekrecencies. Gespecialiseerd in voeding bij angst, stress en burn-out. Auteur van de brochure ‘Natuurlijke kindervoeding tijdens de basisschoolperiode’. Judith Rolf verzorgt kookworkshops voor bedrijven en particulieren. Zij verzorgt ook trainingen voor bedrijven en particulieren over voeding; www.judithrolf.nl.

 

Maaike Soetermans

Maaike Soetermans

Voedingsjournalist, natuurdiëtist o.a. gespecialiseerd in huidklachten. De principes van de biologisch dynamische landbouw spreken haar aan, evenals de permacultuur. Door haar tijdelijke werkervaring in Amerika is haar hulp bij de vertaling van diverse Engelstalige voedingsliteratuur zeer welkom.

Ook publiceert ze in tijdschriften zoals een publicatie over ‘ Gebruik van enkele kruiden bij artrose’, in het Nederlands Tijdschrift voor Fytotherapie, 2016.
www.maaikesoetermans.com

Monique Van Iwaarde

Monique van Iwaarde

Voedingsjournalist, natuurdiëtist o.a gespecialiseerd in Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS). “Tijdens mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan in zowel binnen- als buitenland. Van augustus 2012 tot februari 2013 heb ik een half jaar stage gelopen bij Villa Ticca in Ecuador. Dit is een kinderdagverblijf met een vestiging in de hoofdstad Quito en Peguche; een indianendorp. Dagelijks worden hier meer dan 100 kansarme kinderen opgevangen. Voor beide vestigingen heb ik weekmenu’s gemaakt en workshops gegeven over diverse onderwerpen, zoals gezonde voeding, suiker en tandbederf, hygiëne en dergelijke, aan zowel de leerkrachten als aan de ouders.

Meer dan de helft van de bevolking in Ecuador leeft onder de armoedegrens. Veel kinderen zijn chronisch ondervoed. Het was een enorme uitdaging om de ouders bruikbare adviezen te geven, terwijl ze vaak maar een paar dollars per week te besteden hadden aan voeding voor het hele gezin”. www.moniquevaniwaarde.nl

Marijke Verstege

Marijke Verstege

Onze steun en toeverlaat in het wekelijks redigeren van de aangeleverde teksten van de redactieleden. Daarnaast is zij gespecialiseerd in ‘straling en de gevolgen’ en schreef ze daarover diverse artikelen op deze site. Zij runt met haar man Peter Gerrickens het bedrijf  www.kwaliteitenspel.nl. Leidraad bij hun activiteiten: ‘Mensen helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van wie ze in wezen zijn’.

Hun materialen omvatten een serie educatieve kaartspellen met bijbehorende handleidingen en boeken. Een deel van deze spellen zijn in meerdere talen verkrijgbaar.Zij verzorgen trainingen voor diegenen die hun spellen in hun werk willen gebruiken, bijvoorbeeld trainers, coaches, docenten, adviseurs, leidinggevenden of hulpverleners. Deze trainingen bieden zij zowel aan via open inschrijving als in-company. Daarnaast geven zij trainingen aan teams op het gebied van samenwerken en verzorgen zij workshops tijdens studiedagen of congressen.

Anke Gooskens

Anke Gooskens

Mijn studie aan de Academie voor Natuurgeneeskunde gaf mij de gelegenheid me te verdiepen in allerlei visies op ziekte en gezondheid. Via de systemische familietherapie van Bert Hellinger kreeg ik inzicht in wat in families ziek maakt en heelt. Ik volgde een opleiding Verliesverwerking volgens de methode Elisabeth Kübler-Ross. Sinds 1999 ben ik aangesloten bij de Ridhwanschool van A.H. Almaas. Meditatie en zelfonderzoek maken onderdeel uit van deze school.Als orthomoleculair natuurdiëtist en natuurgeneeskundige, houd ik me intensief bezig met de relatie voeding & ziekte en hoe voeding in te zetten als ‘nutricijn’. Stilstaan bij wat zich op fysiek, psychisch en spiritueel niveau afspeelt brengt inzichten die het entree bieden naar genezing. www.praktijkankegooskens.nl

Beagle Hotch

Beagle Hotch

Ik zit in de redactie voor de advisering van gezonde dierenvoeding. Ik moet geregeld gezonde hapjes uitproberen en van commentaar voorzien. Geen beroerde taak in vergelijking met de andere redactieleden, die vele uren kwijt zijn met artikelen schrijven. Ik moet ook vaak op de foto, iets wat ik minder geslaagd vind omdat ik dan geduldig moet wachten voor een goed resultaat. Enfin het is wel een hondenbaan, maar geen beroerd leven en ook erg gezellig met al die dames die lief voor mij zijn.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen