skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!

Zowel de Natuur Dietisten Nederland (NDN) hoofdredactie als redactieleden doen al hun schrijfwerkzaamheden op vrijwillige basis.

De NDN redactie consulteert niet, dus wij verzoeken u daarvoor (mail)contact op te nemen met de genoemde therapeuten, natuurvoedingskundigen, natuurartsen en natuurdiëtisten op onze adressenlijst.

 

 

 

Natuurdietisten Nederland redactieteam

De NDN hoofdredactie

De NDN hoofdredactie

De redactie van deze site wordt gevormd door Marijke de Waal Malefijt (voedingsjounalist/ klinisch natuurdiëtist, docent en auteur van diverse voedingsboeken) en Tessa Gottschal (auteur van diverse boeken en meditatie cd’s, psychologische coaching gecombineerd met meditaties), tevens eigenaars en oprichters van deze site in 2005.

 

Tanja Visser

Tanja Visser

Auteur van het boek ‘Energieherstelplan’ en diverse voedingsbrochures genoemd op deze site. Voedingsjournalist, natuurdiëtist met specialisatie baby- en kindervoeding en Chinese en Ayurvedische voedingsleer.

Ook adviseert ze bedrijven, schrijft ze artikelen voor tijdschriften en voorlichtingsbrochures voor consumenten en professionals en geeft ze bijscholingen voor professionals.

Judith Rolf

Judith Rolf

Voedingsjournalist, natuurdiëtist, boekrecencies. Gespecialiseerd in voeding bij angst, stress en burn-out. Auteur van de brochure ‘Natuurlijke kindervoeding tijdens de basisschoolperiode’. Judith Rolf verzorgt kookworkshops voor bedrijven en particulieren.Zij verzorgt ook trainingen voor bedrijven en particulieren over voeding.

Maaike Soetermans

Maaike Soetermans

Voedingsjournalist, natuurdiëtist o.a. gespecialiseerd in huidklachten. De principes van de biologisch dynamische landbouw spreken haar aan, evenals de permacultuur. Door haar tijdelijke werkervaring in Amerika is haar hulp bij de vertaling van diverse Engelstalige voedingsliteratuur zeer welkom.

Ook publiceert ze in tijdschriften zoals een publicatie over‘Gebruik van enkele kruiden bij artrose’, in het Nederlands Tijdschrift voor Fytotherapie, 2016.

Monique van Iwaarde

Monique van Iwaarde

Voedingsjournalist, natuurdiëtist o.a gespecialiseerd in Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS). “Tijdens mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan in zowel binnen- als buitenland. Van augustus 2012 tot februari 2013 heb ik een half jaar stage gelopen bij Villa Ticca in Ecuador. Dit is een kinderdagverblijf met een vestiging in de hoofdstad Quito en Peguche; een indianendorp. Dagelijks worden hier meer dan 100 kansarme kinderen opgevangen. Voor beide vestigingen heb ik weekmenu’s gemaakt en workshops gegeven over diverse onderwerpen, zoals gezonde voeding, suiker en tandbederf, hygiëne en dergelijke, aan zowel de leerkrachten als aan de ouders.

Meer dan de helft van de bevolking in Ecuador leeft onder de armoedegrens. Veel kinderen zijn chronisch ondervoed. Het was een enorme uitdaging om de ouders bruikbare adviezen te geven, terwijl ze vaak maar een paar dollars per week te besteden hadden aan voeding voor het hele gezin”.

Marijke Verstege

Marijke Verstege

Onze steun en toeverlaat in het wekelijks redigeren van de aangeleverde teksten van de redactieleden. Daarnaast is zij gespecialiseerd in ‘straling en de gevolgen’ en schreef ze daarover diverse artikelen op deze site. Zij runt met haar man Peter Gerrickens het bedrijf  www.kwaliteitenspel.nl. Leidraad bij hun activiteiten: ‘Mensen helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van wie ze in wezen zijn’.

Hun materialen omvatten een serie educatieve kaartspellen met bijbehorende handleidingen en boeken. Een deel van deze spellen zijn in meerdere talen verkrijgbaar.Zij verzorgen trainingen voor diegenen die hun spellen in hun werk willen gebruiken, bijvoorbeeld trainers, coaches, docenten, adviseurs, leidinggevenden of hulpverleners. Deze trainingen bieden zij zowel aan via open inschrijving als in-company. Daarnaast geven zij trainingen aan teams op het gebied van samenwerken en verzorgen zij workshops tijdens studiedagen of congressen.

Paul Gerritsen

Fotograaf van de diverse foto’s van gerechten geplaatst in diverse nieuwsartikelen.

Verdere medewerkers

Buiten het vaste redactieteam zijn er nog andere, wisselende medewerkers.