Skip to content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Online trajecten gegeven door Marijke de Waal Malefijt

3-isOne Online trajecten

Darmmicrobioomopleiding 2024 (zoom)

 

Toegankelijk voor beroepsbeoefenaars en niet bedoelt voor consumenten, gegeven door Marijke de Waal Malefijt.

3-isOne Online trajectenGamedi 1-daagse opleiding Darmmicrobioom (niveau 2).
Gamedi 1-daagse opleiding Darmmicrobioom (niveau 3: Masterclass). ,
Gamedi 1 daagse opleiding: Organische zuren (dunne darm; SIBO/SIFO).
Gamedi 1 daagse opleiding: DNA cypenzymen afwijkingen (DNA leverpaspoort).
Gamedi 1 daagse opleiding: IgG testen (Allergo)

 

Marijke de Waal geeft ook les op locatie bij Ortho Health Foundation 2024/2025

Ortho Health Foundation Stichting Ortho Health Foundation verzorgt volledige opleidingen tot therapeut tot 1 daagse of meerdaagse nascholingen voor de bestaande therapeuten. Voor professionals in de gezondheidszorg zijn goede nascholingen op het gebied van voeding, epigenetica en nutritionele therapie belangrijk. Het is een specialisme dat binnen elk vakgebied met betrekking tot de gezondheid toegepast kan worden. Voor een overzicht van ons cursusaanbod kunt kijken op onze Ortho Health Foundation agenda.

Individuele supervisie met Marijke de Waal Malefijt (zoom)

3-isOne Online trajectenOnder begeleiding van klinisch werkend orthomoleculair MDL-Natuurdiëtist Marijke de Waal Malefijt wordt (het hele jaar door in 2024/2025) systematisch (onderzoeks-)ervaringen onderzocht door middel van het doorspreken van een casus of diverse casussen. Begrijpt je een uitslag tot op zekere hoogte, maar is net dát ene stukje voor je een vraagteken? Wil je graag een dieet- of behandeladvies naar aanleiding van een uitslag of uitslagen (ontlasting, urine, bloed).
Doel is het verhogen van je beroepsbekwaamheid. Met als resultaat effectiever patiënten te kunnen behandelen. Door bijvoorbeeld het beter kunnen interpreteren van symptomen en uitslagen, accuratere (dieet)interventies toe te passen, meer in- en overzicht te krijgen in behandelstappen.

Geef je op door te mailen naar info@energieherstelplan.nl.

Groepssupervisiedagen met Marijke de Waal Malefijt (zoom)

3-isOne Online trajectenTijdens deze groeps-supervisiebijeenkomsten (zoom) (het hele jaar door in 2024/2025) onder leiding van Klinisch werkend Natuurdiëtist Marijke de Waal Malefijt wordt samen met professionele therapeuten (met een actieve praktijk) gezocht naar behandelopties (dieet en suppletie) na onderzoeken.

Geef je op door te mailen naar info@energieherstelplan.nl.

Over docent Marijke de Waal Malefijt:
Marijke is klinisch werkend orthomoleculair MDL-Natuurdiëtist en integraal dieettherapeut. Na haar HBO-studie Diëtetiek & Voedingsleer (1978) heeft ze zich verder verdiept in Functional Medicine (Dr. Jeffrey Bland), Orthomoleculaire geneeskunde, Laboratoriumdiagnostiek, Natuurgeneeskunde, Optimal nutrition for the mind (Patrick Holford, training Londen en zijn 38 boeken), Ayurvedische- en Traditionele Chinese voedingsleer, voedingsimmunologie, kruiden en Gemmotherapie.

3-isOne Online trajectenMarijke ontving in 2005 de MBOG orthomoleculaire trofee. Deze trofee wordt vanaf 1996 jaarlijks toegekend aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de verbreiding van het orthomoleculaire gedachtegoed.
Specialisaties zijn onder andere systeembenadering; darmmicrobioom (en Assen), biotransformatie van de lever (DNA cypenzymen testen), spijsverteringsproblematiek, hormonen.

Marijke de Waal Malefijt heeft diverse boeken (13) geschreven. Ze is twee jaar werkzaam geweest in een ziekenhuis/psychiatrie (hoofd afdeling voedingszaken) en 49 jaar werkzaam in haar zelfstandige praktijk en doceert al jarenlang over integrale voeding. Ze is redacteur/eigenaar van www.natuurdietisten.nl (2005) en schrijft al jaren artikelen op deze site.

Inhoud: diagnostiek en duiden onderzoeksresultaten:

laboratoriumOntlastingonderzoeken (darmmicrobioom),
Bloedonderzoeken (vitaminen-, mineralen-,vetzurenprofiel, Allergo IgG1-4),
Urineonderzoeken (waaronder organische zuren),
Hormoononderzoeken (speeksel),
Aanvullende diagnostiek en behandelopties (dieetontwerpen, suppletie, gemmo extracten, etc.) naar aanleiding van cliëntencasussen.

3-isOne Online trajecten

Diverse thema’s (met syllabus) die Marijke de Waal Malefijt behandelt zijn:

Wat krijg je op deze supervisiedag?

 • 3-isOne Online trajectenEen interactieve Zoom-lesdag van 10uur-16uur voor 100 euro per dag (inclusief syllabus) onder begeleiding van Marijke de Waal Malefijt.
 • In een relatief kleine setting(in verband met interactieve opzet) van 15 therapeuten (diëtisten, orthomoleculaire therapeuten, fysiotherapeuten, osteopaten,artsen, ect.) die bij elkaar blijven bij vervolgsessies (gemiddeld 5 keer per jaar om ‘vlieguren maken’ te maken met elkaar en ook om onderling uit te kunnen wisselen of collegiaal overleg te hebben).
 • De mogelijkheid om met elkaar de stof uit opleidingen en uit de syllabus (elke sessie een nieuwe met een specifiek thema), en casussen meer praktisch te maken.
  Duiden van uitslagen en adviezen voor gerichte suppletie- en voedingsinterventies.
 • De gelegenheid om hulpvragen te stellen waar je mee vastloopt in de therapie van je patiënt, met hun unieke klachten en hulpvragen die het allemaal in de praktijk net even anders zijn dan de theorieën die je geleerd hebt.
 • Webinardagen kunnen georganiseerd worden op alle dagen van de week, behalve op zaterdag en zondag en feestdagen.

Webinars (2024/2025) met Marijke de Waal Malefijt over Farmacogenetica, Nutrigenomics (zoom)

Farmacogenetica:
3-isOne Online trajectenMedicijngebruik kan bijwerkingen geven. De vraag hoe om te gaan met de schadelijke gevolgen ervan is een belangrijk thema binnen de gezondheidszorg. Een voorbeeld is het Farmaco-paspoort waar de ontgiftingscapaciteit van de Cytochroom P450-enzymen (CYP’s) in de lever nader kan worden onderzocht. Deze CYP’s behoren te zorgen voor een goede biotransformatie van de lever. In deze groep enzymen komen echter veel genetische variaties voor. Farmacogenetica is geen theorie meer en krijgt een steeds belangrijkere plek in de patiëntenzorg.

Nutrigenomics:
Ook voor orthomoleculaire middelen (nutriënten, kruidenextracten, CBD gebruik, etc.) kunnen bijwerkingen optreden bij afwijkende Cytochroom P450-enzymen (CYP’s). Hoe mensen op dieet, voedingsstoffen, kruiden, voedingssupplementen en medicijnen reageren, kan per persoon verschillen.

Afhankelijk van deze genetische variaties dient het dieet en de dosering en/of een ander middel voorgeschreven te worden. Veel mensen hebben genetische variaties die de werking van dieet en middelen beïnvloeden. Maar de hoeveelheid en soort afwijkende genetische variaties bepalen onder andere de complexiteit van de dieetaanpassingen en leverdetoxificatie en het darmmicrobioom.

Geef je op door te mailen naar info@energieherstelplan.nl        Datum 20 september 2024

Webinars over het boek Energieherstelplan (zoom)

3-isOne Online trajectenMarijke de Waal Malefijt geeft Zoom- Groepswebinars (maximaal 15 personen) (het hele jaar door in 2024/2025) om therapeuten te begeleiden bij het boek ‘Energieherstelplan’ (uitgeverij Schors).
De Webinar gaat over o.a. de volgende onderwerpen:

3-isOne Online trajectenDe Webinars duren 3 uur (ochtend of middag). Gegeven door Marijke de Waal Malefijt. Kosten per persoon voor een drie uur durende Webinar (incl. syllabus) € 50. U kunt zich opgeven via info@energieherstelplan.nl

Dan nemen wij contact met u op over uw voorkeur betreffende dagen en tijden voor het volgen van de Zoom Webinar Energieherstelplan.

Geef je op door te mailen naar info@energieherstelplan.nl.

Medisch koken met het boek Energieherstelplan (darmmicrobioom en lever) (zoom)

3-isOne Online trajecten

Marijke de Waal Malefijt geeft ook via Zoom-Webinars (3 uur of hele dag 10-16 uur) (het hele jaar door in 2024/2025) meer uitleg over de specifieke voedselcombinaties en kooktechnieken uit het boek Energieherstelplan (voor de lever, bijnieren, spijsvertering).  Geef je op door te mailen naar info@energieherstelplan.nl.

Behandeld wordt o.a:

 • Wat houd “medisch koken” in?
 • Hoe verzorg je voedingstechnisch het darmmicroboom en de mucosale immuniteit van de darmslijmvliezen.
 • Welke voeding hebben de goede bacteriën (voeding per soort bacterie) nodig en welke voeding (voeding per soort) geeft overgroei van pathogene bacteriesoorten (waaronder de LPS soorten).
 • Welke bereidingstechnieken verstoren de vertering en geven een overgroei van pathogene bacteriën, schimmels, etc.
 • Hoe voed je de lever (biotransformatie). Welke adviezen geef je bij genetisch afwijkende cypenzymen van de lever (UGT1A1, NAT1, NAT2, MTHFR, etc).
 • Welke bacteriën maken neurotransmitters (serotonine, GABA, dopamine, noradrenaline) aan in de darm en hoe beïnvloed je deze productie met voeding.

3-isOne Online trajectenLees meer op www.energieherstelplan.nl

Opgeven via info@energieherstelplan.nl  Datum 7 juni 2024

Voeding online trajecten met Marieke Lebbink

3-isOne Online trajectenAvontuurlijk gezond is ontwikkeld door Natuurdiëtist  Marieke Lebbink en biedt online trajecten rondom voeding, gezondheid, herstel en balans. De praktische modules zijn opgebouwd uit trajecten van 4 tot 10 weken met videolessen en lees- en werkmateriaal zoals: themabladen, testjes, werkbladen, voorbeeld dagmenu’s, recepten, variatielijsten, tips en trucs en wekelijks instructie e-mails.

Veel zorgverzekeraars vergoeden deze online trajecten vanuit de aanvullende verzekering.

3-isOne Online trajectenZoek jij naar een manier om je goed te voelen?

Voeding en leefstijl is iets persoonlijks. Wil jij je buik-, darm- of energieklachten overwinnen?
Avontuurlijk gezond is jouw praktische gids om zelf stappen te nemen. De online trajecten zijn ontwikkeld vanuit de ervaring van specialisten.

De 3-isOne Trajecten

3-isOne Online trajectenBij 3-isOne trajecten gegeven door Christel Stevens, ingenieur voeding en orthomoleculair Natuurdiëtist, krijgen zowel lichaam, brein en hart aandacht.

 

Voed je lichaam en versterk je zelfgenezend vermogen bij chronische klachten, hardnekkig overgewicht en pijn.
Voed je brein zodat de balans hersteld tussen lichaam en geest.
Voed je hart en leer bewuste keuzes te maken bij emo- of stress eten.

3-isOne Online trajecten

3-isOne geeft trajecten voor:

 • Consumenten,
 • Professionals, die weten dat een totaal aanpak leidt tot duurzaam resultaat.

Healthy body, brain & heart

Zoek jij een oplossing voor pijn of andere chronische ongemakken. Ben je vaak moe of worstel je met overgewicht? Dan helpen wij jou graag. We gaan altijd eerst op zoek naar de ware oorzaak van je klachten. Daarom starten we met een zeer grondige analyse van zowel je klachten als je levensstijl. Je zal al snel doorhebben dat jij jezelf kan voeden met veel meer dan eten! Die totaalaanpak maakt het voor jou zowel eenvoudig, duidelijk en haalbaar.

3-isOne Online trajecten