skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Laboratoriumonderzoek(en) laten doen op diverse orgaansystemen

Laboratorium onderzoek per orgaan

Laboratoriumonderzoek kan zinvol zijn met het oog op:

  • Het voorkomen van ziekten
  • Het optimaliseren van de gezondheid
  • Het komen tot een zo goed mogelijke diagnose en behandeling

 

Onderzoeken zelf laten verrichten

In Nederland wordt preventief onderzoek (nog) niet vergoed door de verzekeraars. Uw huisarts mag daarom niet altijd het onderzoek dat u wenst laten uitvoeren zonder dat er een medische noodzaak voor is. Bovendien komt het door het laboratorium uitgevoerde bloedonderzoek voor rekening van uw “eigen risico”. Voor 2018 is de eigen bijdrage vastgesteld op € 385. Dus betaalt u de testen vaak uiteindelijk nog zelf.

Er zijn meerdere instellingen die, ook via internet, laboratorium pakketten aanbieden waarmee u een preventief bloedonderzoek kunt laten doen. Normaliter werkt men samen met een aantal zogeheten bloedafnamepunten en bloedlaboratoria, zodat zowel de bloedafname als de analyse met de grootste nauwkeurigheid plaats zullen vinden.

Laboratorium onderzoek per orgaan

 

Bloedwaardentest;de grootste leverancier van Bloedonderzoek voor Particulieren.
Onze missie is: “Mensen inzicht geven in hun gezondheid, zodat zij hun vitaliteit kunnen verbeteren”.
U kunt bij ons;

  • In heel Nederland terecht voor bloedafname (800 prikpunten)
  • Het door u gewenste(bloed)onderzoek zelf laten uitvoeren. Een verwijzing van uw arts is niet nodig
  • Stel uw onderzoek naar keuze samen en ontvang de uitslag in een pdf document met toelichting via email.
  • Lees meer hierover op onze onderzoekpagina’s; Laboratoriumonderzoek(en) laten doen op diverse orgaansystemen

Onderzoeken via de huisarts laten verrichten

Wilt u onderzoek via uw huisarts laten doen, dan zijn meer acties nodig. Zoals telefonisch een afspraak maken en op het spreekuur komen bij de huisarts, vragen om de testen die u eigenlijk zou willen doen en hopen dat deze hiermee instemt. Vervolgens naar het bloedafnamepunt gaan, ongeveer een week later bellen voor de uitslag of weer langs de huisarts voor de interpretatie van uitslagen.

Onderzoeken laten verrichten via thuistesten

Om een indruk te krijgen van uw gezondheid kunt u tegenwoordig ook gebruik maken van diverse doe-het zelf-thuistesten. Deze testen kunt u zelf thuis doen en dan per post naar het laboratorium opsturen. De uitslag ontvangt u gemiddeld na 2 weken.

Onderzoeksuggesties

Laboratorium onderzoek per orgaanWij geven hieronder diverse onderzoekssuggesties zodat u kunt monitoren hoe het met uw gezondheid gaat. De uitslagen kunt u bespreken met een natuurarts, huisarts of natuurdiëtist (vitaminen-mineralen testen). De referenties staan meestal op de uitslag vermeld, zodat u zelf kunt meelezen of en hoeveel het afwijkt.

Als u goed bent ingelezen kunt u al diverse voedingsacties doen, zo niet maak dan een afspraak om u te laten begeleiden door natuurartsen en natuurdiëtisten op onze adressenlijst.

Laboratorium onderzoeken per orgaan systeem

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen