skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Medivere Speeksel-zelftesten

Speeksel-zelftestenUitgebreide bepalingen van cortisol, hormonen zoals DHEA,oestradiol, oestriol, progesteron en testosteron in het speeksel.

Met meer dan 200 medewerkers, artsen, wetenschappers en medische assistenten, heeft  het Medivere-Ganzimmun laboratorium een vooraanstaande positie in de wereld van de complementaire diagnostiek.

Dagelijks worden door Ganzimmun meer dan 40.000 analyses uitgevoerd die vanuit heel Europa zijn aangevraagd. De zelftesten van Medivere zijn direct beschikbaar voor de patiënt/consument. U ontvangt de uitslag van uw test meestal 14 dagen later. De ontvangstvoorkeur kan aangegeven worden op het begeleidingsformulier van de test.Via de post of online via www.medivere.nl opvraagbaar via serie- en codenummer (gerekend vanaf het moment van insturen van de monsters.

Speeksel-zelftestenLees meer over de Mediveretesten in de diverse nieuwsartikelen  op onze nieuwspagina , gerangschikt onder de categorie ‘Zelftesten & Onderzoeken’. Met nog meer kennis en achtergrondinformatie over de Mediveretesten wordt het makkelijker een keuze te maken welke test u precies nodig heeft.

NB. Ondanks dat u soms Duitstalige verpakkingen op de foto’s ziet, zijn alle testen met Nederlandse handleiding! Ook kan het voorkomen dat de foto en/of naam op de verpakking hieronder iets afwijkt van de foto van de verpakking in de webwinkel. Het betreft in alle gevallen dezelfde testen.

Speeksel-zelftestenMedivere spreekuur

U kunt als lezer van onze site deze testen bestellen via onderstaande links. De uitslagen kunnen besproken worden met een (natuur)arts of (natuur)diëtist of therapeut genoemd op onze adressenlijst. U kunt ook kort gratis overleggen met Marijke de Waal Malefijt of Geiske de Ruig op het Mediverespreekuur. Het telefonisch spreekuur (+31 (0) 88-0075780) is elke donderdag tussen 16.00 en 17.00 uur.

Medivere Speekseltesten

De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt in vergelijking met de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: de monsterafname is niet-invasief, pijnloos en kan op ieder gewenst tijdstip en op iedere plek plaatsvinden. De hormoonbepaling uit speeksel (Saliva) is bijzonder zinvol omdat het beoogde vrije, biologisch actieve deel van de hormonen wordt bepaald, dit in tegenstelling tot bloedonderzoek. Dit vrije, biologisch actieve deel van de hormonen is in zeer lage concentraties aanwezig.
In het laboratorium van Medivere gebruikt men de chemische luminescentie meetmethode welke exacte metingen kan uitvoeren van zeer lage concentraties (Picogram bereik) en wordt gekenmerkt door een 10-voudig hogere gevoeligheid ten opzichte van de veelgebruikte ELISA methode.

Referenties:
Pfaffe T, Cooper-White J, Beyerlein P, Kostner K, Punyadeera C.: Diagnostic Potential of Saliva. Current State and Future Applications, Clinical Chemistry 2011, 57,5 : 675-678
Lewis JL. Steroid Analysis in Saliva: An overview. Clin. Biochem. Rev. 2006, 27: 139-146
Gröschl M, Köhler H, Topf H-G, Rupprecht T, Rauh M.: Evaluation of saliva collection devices fort he analysis of steroids, peptides and therpeutic drugs, Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis 2008, 47: 478-486
Kirschbaum C, Hellhammer DH: Salivary Cortisol. Encyclopedia of Stress 2000, 3: 379-383

Cortisol speekseltest

Cortisol speekseltestVerkoopprijs (incl. BTW): € 21,95
Koop deze test hier
Laboratorium-analyse van het stresshormoon Cortisol.
Ter bepaling van de actuele hormonale status in de ochtend na het ontwaken (1 waardebepaling).

De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt in vergelijking met de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: de monsterafname is niet-invasief, pijnloos en kan op ieder gewenst tijdstip en op iedere plek plaatsvinden. De hormoonbepaling uit speeksel (Saliva) is bijzonder zinvol omdat het beoogde vrije, biologisch actieve deel van de hormonen wordt bepaald.

Cortisol is naast de catecholaminen het belangrijkste stresshormoon. Gezien het grote aantal neuro-endocriene interacties van cortisol leidt een overtollig cortisol onder meer tot stofwisselingsstoornissen zoals obesitas, viscerale vetverdeling en verhoogde bloedlipiden waarden, diabetes, immuun defecten en een verlaagde afweer voor infecties en tumoren. Dit komt door de remming van de cellulaire Immuunrespons bij een relatieve versterking van de humorale immuunrespons. Het is verantwoordelijk voor de verhoogde afscheiding in acute en steeds terugkerende stress-situaties. De hoogste concentratie in het lichaam is tussen 7 en 8 uur in de ochtend.

Indicaties:

– overgewicht (vooral in de buikregio)
– vermoeidheid
– verminderde belastbaarheid
– verhoogde prikkelbaarheid
– versterkte pijngevoeligheid

Cortisol Awaking Respons speekseltest (CAR)

Cortisol Awaking Respons speekseltest (CAR)Verkoopprijs (incl. BTW): € 78,70
Koop deze test hier

Zie een voorbeeld van een Duitse testuitslag van deze test. Uw uitslag wordt in het Nederlands vertaald.

Cortisol, een belangrijk stresshormoon dat in de bijnierschors wordt gevormd, heeft een sterk circadiaans ritme met hoge cortisol waarden in de eerste 60 minuten na het wakker worden in de ochtend en lage waarden in de avond. In het speeksel stijgen die cortisolwaarden in de ontwaakfase met wel 70 %. Omdat de bepaling van een cortisol dagprofiel voor de patiënt zeer tijdrovend was werd naar een meetmethode gezocht met een eenvoudigere monsterafname. Tegelijkertijd moest de test ook nog betaalbaar zijn. Met de „Cortisol Awakening Response“ (CAR) wordt aan deze eisen voldaan.

De „Cortisol Awakening Response“ (CAR) geeft een inschatting van de adrenale activiteit van de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as (HPA). De patiënt neemt daarbij binnen het eerste uur na het opstaan ‘s ochtends vijf speekselmonsters af ter bepaling van het cortisol.

O.W. Schweisthal (2007) heeft zowel meetmethodische aspecten, als mede de invloed van verschillende variabelen op de uitslagen van de CAR, in het kader van een kwantitatieve meta-analyse, nader onderzocht. Door berekening van verschillende statische kernwaarden werd de informatieinhoud van de CAR gespecificeerd. De AUCI-MAX (Aurea Under Curve) is bijvoorbeeld de kernwaarde van de adrenale reactiviteit op de stimulans van het ontwaken.Deze houdt rekening met de absolute toename, de mogelijke tijdzone vanaf het opstaan tot aan het bereiken van de maximale waarde, alsmede het individuele profiel na verloop van tijd (veranderingen in de mate van stijging na verloop van de tijd).

Indicaties:

– bij lichamelijke of mentale stress
– bij vermoeidheidstoestanden

DHEA speekseltest

DHEA speekseltestVerkoopprijs (incl. BTW): € 30,40
Koop deze test hier
De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt in vergelijking met de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: de monsterafname is niet-invasief, pijnloos en kan op ieder gewenst tijdstip en op iedere plek plaatsvinden.

De hormoonbepaling uit speeksel (Saliva) is bijzonder zinvol omdat het beoogde vrije, biologisch actieve deel van de hormonen wordt bepaald.
Een lage DHEA-Spiegel kan leiden tot een vermindering van het prestatievermogen en tot een vermindering van de hormonale stofwisseling. Het hormoon DHEA word voornamelijk gevormd in de bijnierschors en is zeer belangrijk voor een optimale regulering van de hormonale stofwisseling. Vanaf het 25e levensjaar neemt de DHEA-spiegel met ca. 2 % per jaar af.

Indicaties:

– functionele storingen van de hormoonstofwisseling
– verminderde stresstolerantie
– verminderde immuniteit
– beperking van het algemeen welbevinden

Stressprofiel speekseltest (cortisol dagprofiel)

Stressprofiel speekseltest (cortisol dagprofiel)Verkoopprijs (incl. BTW): € 83,95
Koop deze test hier
Laboratorium analyse van het stresshormoon cortisol dagprofiel. Zie een voorbeeld van een Duitse testuitslag van deze test. Uw uitslag wordt in het Nederlands vertaald. Ter bepaling van de stressbelasting.

De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt tegenover de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: de monsterafname is niet-invasief, pijnloos en kan op ieder gewenst tijdstip en op iedere plek plaatsvinden. De hormoonbepaling uit speeksel (Saliva) is bijzonder zinvol omdat het beoogde vrije, biologisch actieve deel van de hormonen wordt bepaald.

Fysiologische cortisol spiegels laten een karakteristiek dagverloop zien met een piek ca. een half uur na het ontwaken. Zijn er afwijkingen in de vorm van een hyper- of hypocortisolisme dan kunnen onafhankelijk van de subjectieve gewaarwording conclusies worden getrokken met betrekking tot de stressbelasting.

Indicaties:

– bij lichamelijke en geestelijke stress
– bij vermoeidheidstoestanden

Stressprofiel Plus speekseltest (cortisol, DHEA dagprofiel)

Stressprofiel Plus speekseltest (cortisol, DHEA dagprofiel)Verkoopprijs (incl. BTW): € 141,70
Koop deze test hier
Laboratorium analyse van het stresshormoon cortisol dagprofiel alsmede van DHEA in de morgen en avond. Ter bepaling van de stressbelasting.
De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt tegenover de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: de monsterafname is niet-invasief, pijnloos en kan op ieder gewenst tijdstip en op iedere plek plaatsvinden. De hormoonbepaling uit speeksel (Saliva) is bijzonder zinvol omdat het beoogde vrije, biologisch actieve deel van de hormonen wordt bepaald.

Fysiologische cortisol spiegels laten een karakteristiek dagverloop zien met een piek ca. een half uur na het ontwaken. Zijn er afwijkingen in de vorm van een hyper- of hypocortisolisme dan kunnen onafhankelijk van de subjectieve gewaarwording conclusies worden getrokken met betrekking tot de stressbelasting. DHEA is de tegenhanger van cortisol en heeft ook een circadiaans ritme.

Indicaties:

– bij lichamelijke en geestelijke stress
– bij uitputtingstoestanden

Hormonen Basis speekseltest (DHEA, Estradiol, Progesteron, Testosteron)

Hormonen Basis speekseltest (DHEA, Estradiol, Progesteron, Testosteron)Verkoopprijs (incl. BTW): € 110,25
Koop deze test hier
De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt in vergelijking met de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: de monsterafname is niet-invasief, pijnloos en kan op ieder gewenst tijdstip en op iedere plek plaatsvinden.
De hormoonbepaling uit speeksel (Saliva) is bijzonder zinvol omdat het beoogde vrije, biologisch actieve deel van de hormonen wordt bepaald.
Bij de beoordeling van de gevonden hormoonwaarden in het speeksel is op de eerste plaats de verhouding tussen de individuele hormonen van belang. Zijn de hormonen niet in balans of gaat de hormoonproductie achteruit, dan kan zich dit uiten in depressies, het gevoel nutteloos te zijn, slaapstoornissen, afname van het libido en erectie, prestatievermindering, bloeddrukschommelingen, hartritmestoornissen, vergeetachtigheid en gewichtstoename.

Monsterafname

Vrouwen moeten het monster bij voorkeur afnemen tussen de 19e en 21e cyclus dag. Als de cyclus ontbreekt is iedere dag een monsterafname mogelijk. Tip; de afname van het speekselmonster bij gebruik van transdermaal progesteron is het beste na minimaal 36 uur stoppen van progesterongebruik.

Indicaties vrouw:

– bij premenstrueel syndroom (PMS)
– bij cyclus problemen (A-, Poly-,Hyper- of Oligomenorroe)
– bij cyclus afhankelijke stemmingswisselingen of hoofdpijn
– bij gespannen borsten
– bij gewichtstoename (vooral in de buikregio) of cyclus afhankelijke eetbuien
– bij verminderd libido
– bij depressieve stemmingen
– bij kinderwens
– bij opvliegers of nachtelijke zweetaanvallen
– bij verminderde afscheiding, dunne vaginale slijmhuid
– bij droge haren
– bij slaapstoornissen
– bij angsten/depressies
– bij vergeetachtigheid en concentratiestoornissen
– bij urine-incontinentie

Indicaties man:

– bij seksuele functiestoornissen met verminderd libido
– impotentie
– moeheid
– depressie
– gewichtstoename

Hormonen Man Basis speekseltest (DHEA, Testosteron)

Hormonen Man Basis speekseltest (DHEA, Testosteron)Verkoopprijs (incl. BTW): € 56,65
Koop deze test hier
De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt tegenover de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: de monsterafname is niet-invasief, pijnloos en kan op ieder gewenst tijdstip en op iedere plek plaatsvinden. Zie een voorbeeld van een Duitse testuitslag van deze test. Uw uitslag wordt in het Nederlands vertaald.

De hormoonbepaling uit speeksel (Saliva) is bijzonder zinvol omdat het beoogde vrije, biologisch actieve deel van de hormonen wordt bepaald.
Bij de beoordeling van de gevonden hormoonwaarden in het speeksel is op de eerste plaats de verhouding tussen de individuele hormonen belangrijk. Zijn de hormonen niet in balans of gaat de hormoonproductie achteruit, dan kan zich dit uiten in depressies, het gevoel nutteloos te zijn, slaapstoornissen, afname van het libido en erectie, prestatievermindering, bloeddrukschommelingen, hartritmestoornissen, vergeetachtigheid en gewichtstoename.

Indicaties:

– bij seksuele functiestoornissen met verminderd libido
– impotentie
– moeheid
– depressie
– gewichtstoename

Hormonen Man Plus speekseltest (cortisol, DHEA, estradiol, progesteron testosteron)

Hormonen Man Plus speekseltest (cortisol, DHEA, estradiol, progesteron testosteron)Verkoopprijs (incl. BTW): € 129,10
Koop deze test hier
Chemische laboratorium analyse van de steroïde hormonen cortisol, DHEA, estradiol, progesteron en testosteron in het speeksel. Ter bepaling van de actuele hormonale situatie bij de man. Zie een voorbeeld van een Duitse testuitslag van deze test. Uw uitslag wordt in het Nederlands vertaald.

De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt tegenover de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: de monsterafname is niet-invasief, pijnloos en kan op ieder gewenst tijdstip en op iedere plaatst plaatsvinden. De hormoonbepaling uit speeksel is bijzonder zinvol omdat het beoogde vrije, biologisch actieve deel van de hormonen bepaald wordt.

Bij de beoordeling van de vastgestelde hormoonwaarden in het speeksel is in eerste instantie vooral de verhouding tussen de verschillende hormonen belangrijk. Zijn de hormonen niet in balans of gaat de hormoonproductie sterk achteruit dan kan zich dit uiten in depressies, gevoel van zinloosheid, slaapstoornissen, verminderde libido en erectie, bloeddrukafwijkingen, hartritmestoornissen, vergeetachtigheid en gewichtstoename.

Indicaties:

– bij seksuele functiestoornissen met verminderd libido
– impotentie
– moeheid
– depressie
– gewichtstoename

Testosteron speekseltest

Testosteron speekseltestVerkoopprijs (incl. BTW): € 30,40
Koop deze test hier
Laboratorium analyse van het mannelijke geslachtshormoon testosteron. Ter bepaling van het actuele testosterongehalte in het speeksel.
De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt tegenover de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: de monsterafname is niet-invasief, pijnloos en kan op ieder gewenst tijdstip en op iedere plek plaatsvinden. De hormoonbepaling uit speeksel (Saliva) is bijzonder zinvol omdat het beoogde vrije, biologisch actieve deel van de hormonen wordt bepaald.

Testosteron is, naast androsteendion en DHEA bij de vrouw en DHT (Di-hydrotestosteron) bij de man, een belangrijk hormoon uit de groep van de androgenen (mannelijke hormonen). Meer dan 95% van het testosteron wordt bij de man in de testes aangemaakt, de rest is van adrenale oorsprong (vorming in de bijnieren: „Glandula adrenalis“). Bij de vrouw wordt de helft van het testosteron in de bijnieren en de overige helft in het ovarium geproduceerd.

Indicaties:

– bij seksuele functiestoornissen met verminderd libido
– impotentie
– moeheid
– depressie
– gewichtstoename
– spierafbraak
– versterkte haargroei (vrouw)
– innerlijke onrust
– prikkelbaarheid/agressie

Hormonen Vrouw Basis speekseltest (oestradiol, oestriol, Progesteron)

Hormonen Vrouw Basis speekseltest (oestradiol, oestriol, Progesteron)Verkoopprijs (incl. BTW): € 56,65
Koop deze test hier
De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt in vergelijking met de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: de monsterafname is niet-invasief, pijnloos en kan op ieder gewenst tijdstip en op iedere plek plaatsvinden.
De hormoonbepaling uit speeksel (Saliva) is bijzonder zinvol omdat het beoogde vrije, biologisch actieve deel van de hormonen wordt bepaald.
Bij de beoordeling van de gevonden hormoonwaarden in het speeksel is op de eerste plaats de verhouding tussen de individuele hormonen van belang. Zijn de hormonen niet in balans of gaat de hormoonproductie achteruit, dan kan zich dit uiten in de hieronder opgesomde symptomen.

Zie een voorbeeld van een Duitse testuitslag van deze test. Uw uitslag wordt in het Nederlands vertaald.

Monsterafname:

Wanneer een cyclus aanwezig is: 21e cyclusdag. Wanneer een cyclus ontbreekt: iedere dag is mogelijk. Tip; de afname van het speekselmonster bij gebruik van transdermaal progesteron is het beste na minimaal 36 uur stoppen van progesterongebruik.

Indicaties:

– bij Premenstrueel Syndroom (PMS)
– bij cyclusproblemen (A-, Poly-, Hyper- of Oligomenorroe)
– bij cyclusgerelateerde stemmingswisselingen of hoofdpijn
– bij gespannen borsten
– bij gewichtstoename (vooral op de buik) of cyclusgerelateerde eetbuien
– bij verminderd libido
– bij depressieve stemmingen
– bij kinderwens
– bij warmteflushes en nachtelijk zweten
– bij verminderde vaginale smering, dunne vaginale slijmhuid
– bij droge haren
– bij slaapstoornissen
– bij angsten/depressies
– bij vergeetachtigheid en concentratiestoornissen
– bij urine-incontinentie

Hormonen Vrouw Plus speekseltest (cortisol, DHEA, oestradiol, oestriol, progesteron testosteron)

Hormonen Vrouw Plus speekseltest (cortisol, DHEA, oestradiol, oestriol, progesteron testosteron)Verkoopprijs (incl. BTW): € 129,10
Koop deze test hier
Laboratorium analyse van de steroïde hormonen cortisol, DHEA, oestradiol, oestriol, progesteron en testosteron in het speeksel. Ter bepaling van de actuele hormonale status bij de vrouw.
De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt tegenover de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: de monsterafname is niet-invasief, pijnloos en kan op ieder gewenst tijdstip en op iedere plek plaatsvinden. De hormoonbepaling uit speeksel is bijzonder zinvol omdat het beoogde vrije, biologisch actieve deel van de hormonen wordt bepaald.

Bij de beoordeling van de vastgestelde hormoonwaarden in het speeksel is in eerste instantie vooral de verhouding tussen de verschillende hormonen belangrijk. Zijn de hormonen niet in balans of gaat de hormoonproductie sterk achteruit dan kan zich dit uiten in de hiernaast opgesomde symptomen.

Zie een voorbeeld van een Duitse testuitslag van deze test. Uw uitslag wordt in het Nederlands vertaald.

Monsterafname:

– Wanneer een cyclus aanwezig is: 21e cyclusdag.
– Wanneer een cyclus ontbreekt: iedere dag is mogelijkTip; de afname van het speekselmonster bij gebruik van transdermaal progesteron is het beste na minimaal 36 uur stoppen van progesterongebruik.

Indicaties:

– bij Premenstrueel Syndroom (PMS)
– bij cyclusproblemen (A-, Poly-, Hyper- of Oligomenorroe)
– bij cyclusgerelateerde stemmingswisselingen of hoofdpijn
– bij gespannen borsten
– bij gewichtstoename (vooral op de buik) of cyclusgerelateerde eetbuien
– bij verminderd libido
– bij depressieve stemmingen
– bij kinderwens
– bij warmteflushes en nachtelijk zweten
– bij verminderde vaginale smering, dunne vaginale slijmhuid
– bij droge haren
– bij slaapstoornissen
– bij angsten/depressies
– bij vergeetachtigheid en concentratiestoornissen
– bij urine-incontinentie

Oestradiol speekseltest

Oestradiol speekseltestVerkoopprijs (incl. BTW): € 30,40
Koop deze test hier
De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt tegenover de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: de monsterafname is niet-invasief, pijnloos en kan op ieder gewenst tijdstip en op iedere plek plaatsvinden.
De hormoonbepaling uit speeksel (Saliva) is bijzonder zinvol omdat het beoogde vrije, biologisch actieve deel van de hormonen wordt bepaald.
De hoofdvertegenwoordiger van de oestrogenen (oestron [E1], oestradiol [E2] en oestriol [E3]) is het biologisch actieve (effectiefste) oestradiol. Oestradiol word in de ovaria, de placenta, de bijnierschors en de testes aangemaakt. Maar ook door omzetting vanuit de voorlopers van androgenen (testosteron). Oestradiol is voor de vorming van de secundaire geslachtskenmerken (borstontwikkeling, vetverdeling) en de voortplantingsfunctie verantwoordelijk. Daarnaast bouwt Estradiol (oestradiol) bij de vrouw ook het weefsel op en heeft het invloed op de vrouwelijke lichaamsvormen.

Estradiol (oestradiol) neemt bij de vrouw na de menopauze aanzienlijk af waardoor talrijke klachten kunnen ontstaan. Oestradiol is de belangrijkste tegenhanger van progesteron en testosteron.

Indicaties:

– onvruchtbaarheid
– cyclusstoornissen
– premenstrueel syndroom
– gespannen borsten
– cysten in de borst
– cysten in de eierstokken
– migraine
– pijn tijdens het vrijen
– overgewicht
– cellulitis

Progesteron speekseltest

Progesteron speekseltestVerkoopprijs (incl. BTW): € 30,40
Koop deze test hier
Laboratorium analyse van progesteron. Ter bepaling van de actuele hormonale status.
De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt tegenover de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: de monsterafname is niet-invasief, pijnloos en kan op ieder gewenst tijdstip en op iedere plek plaatsvinden. De hormoonbepaling uit speeksel (Saliva) is bijzonder zinvol omdat het beoogde vrije, biologisch actieve deel van de hormonen wordt bepaald.

Progesteron is het belangrijkste hormoon uit de groep van de gestagenen. Progesteron wordt bij mannen en vrouwen gevormd in de bijnieren als voorloper van andere steroïde hormonen en in de hersenen. Bij de man worden geringe hoeveelheden in de testes gevormd. Bij de vrouw grote hoeveelheden, bijna uitsluitend, in het gele lichaam (corpus luteum) en tijdens de zwangerschap in de placenta. Daarom treft men hogere concentraties progesteron aan in de 2e helft van de cyclus, na de ovulatie. Progesteron is de belangrijkste tegenhanger van oestradiol.Tip; de afname van het speekselmonster bij gebruik van transdermaal progesteron is het beste na minimaal 36 uur stoppen van progesterongebruik.

Indicaties:

– opvliegers
– hoofdpijn en migraine
– lusteloosheid
– gebrek aan energie
– opgezwollen ogen
– pijn aan ledematen en gewrichten
– onvervulde kinderwens
– onregelmatige cyclus
– stemmingswisselingen
– depressie
– concentratiezwakte
– gewichtsproblemen
– vroegtijdige rimpelvorming
– droge huid
– droge slijmvliezen
– slaapstoornissen

Menopauze speekseltest

Cortisol, DHEA, Estradiol en Estriol(oestrogenen),Progesteron

Menopauze speekseltestVerkoopprijs (incl. BTW): € 129,10
Koop deze test hier
De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt tegenover de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: de monsterafname is niet-invasief,pijnloos en kan op ieder gewenst tijdstip en op iedere plek plaatsvinden.
De hormoonbepaling uit speeksel (Saliva) is bijzonder zinvol omdat het beoogde vrije, biologisch actieve deel van de hormonen wordt bepaald.
Bij de beoordeling van de vastgestelde hormoonwaarden in het speeksel is in eerste instantie vooral de verhouding tussen de verschillende hormonen belangrijk. Zijn de hormonen niet in balans of gaat de hormoonproductie sterk achteruit dan kan zich dit uiten in de hieronder opgesomde symptomen.

Zie een voorbeeld van een Duitse testuitslagvan deze test. Uw uitslag wordt in het Nederlands vertaald.

Monsterafname:

Bij een aanwezige cyclus: 21e cyclusdag. Bij een ontbrekende cyclus: iedere dag is mogelijk.Tip; de afname van het speekselmonster bij gebruik van transdermaal progesteron is het beste na minimaal 36 uur stoppen van progesterongebruik.

Indicaties:

– bij premenstrueel syndroom (PMS)
– bij cyclusproblemen( A-, Poly-, Hyper- of Oligomenorrhoe)
– bij cyclusafhankelijke stemmingswisselingen of hoofdpijn
– bij gespannen borsten
– bij gewichtstoename (vooral op de buik) of cyclusafhankelijke eetbuien
– bij verminderd libido
– bij depressieve stemmingen
– bij kinderwens
– bij warmteflushes en nachtelijk zweten
– bij verminderde vaginale smering, dunne vaginale slijmhuid
– bij droge haren
– bij slaapstoornissen
– bij angsten/depressies
– bij vergeetachtigheid en concentratiestoornissen
– bij urine-incontinentie

Melatonine speekseltest

Speeksel-zelftesten

Verkoopprijs (incl. BTW): € 60,85
Koop deze test hier

Het systeem van ontwaken en slapen wordt op de eerste plaatst bepaald door de hersenen. Maar ook het lichaam speelt hierin een wezenlijke rol: melatonine regelt het dag-nacht ritme van het lichaam. Het vrijkomen van melatonine begint ‘s avonds en bereikt haar hoogtepunt tussen twee en drie uur in de ochtend.
Bij stoornissen in de hormoonproductie kan dit tot enorme in- of doorslaapklachten leiden. De gevolgen zijn een verminderd prestatievermogen en aanhoudende vermoeidheid overdag, geïrriteerdheid, concentratieproblemen tot aan depressies en angst voor de volgende nacht aan toe. Of een verstoorde hormoonhuishouding de oorzaak voor de slaapstoornissen is kan een analyse van melatonine ophelderen.

Indicaties:
– bij lichamelijke of geestelijke stress
– bij uitputtingstoestanden

Melatonine Plus speekseltest

Speeksel-zelftesten

Verkoopprijs (incl. BTW): € 178,50
Koop deze test hier

Het systeem van ontwaken en slapen wordt op de eerste plaatst bepaald door de hersenen. Maar ook het lichaam speelt hierin een wezenlijke rol: melatonine regelt het dag-nacht ritme van het lichaam. Het vrijkomen van melatonine begint ‘s avonds en bereikt haar hoogtepunt tussen twee en drie uur in de ochtend.
Bij stoornissen in de hormoonproductie kan dit tot enorme in- of doorslaapstoornissen leiden. De gevolgen zijn een verminderd prestatievermogen en aanhoudende vermoeidheid overdag, geïrriteerdheid, concentratieproblemen tot aan depressies en angst voor de volgende nacht aan toe. Of een verstoorde hormoonhuishouding de oorzaak voor de slaapstoornissen is kan een analyse van melatonine ophelderen.

Indicaties:
– bij slaapstoornissen
– bij permanente vermoeidheid overdag
– bij aanhoudende geïrriteerdheid
– bij concentratieproblemen
– bij depressie

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen