skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Urineonderzoek specifieke testenUrineonderzoek specifieke testen

Hieronder vind u specifieke testen die betrekking hebben op diverse ziekten waar we vaker mee te maken krijgen. Ze zijn te testen via huisarts en ziekenhuislaboratoria. Ze zijn ook op eigen kosten te testen als u geen gehoor vind op uw verzoek of dat u liever zelf eerst wilt weten of het speelt voordat u in overleg gaat met uw huisarts.

 

Gespecialiseerde laboratoria

Urineonderzoek specifieke testen

 

 

Het laboratorium Pro Health Medical bestaat al sinds 1991 en is de medische tak van de organisatie. Het is een laboratorium gespecialiseerd in standaard laboratoriumdiagnostiek, maar ook diverse testen die uniek zijn. Met meer dan 2000 laboratoriumtesten heeft een groot assortiment aan testmogelijkheden voor vrijwel elk diagnose. Al ruim 25 jaar verzorgen we laboratoriumdiagnostiek en is Pro Health Medical uitgegroeid tot een medische organisatie met contacten over de hele wereld.

 

Urineonderzoek specifieke testen    Specifieke urinetesten

Soort onderzoekAanvullend onderzoekOpties nader onderzoek
Methylmalonzuur in Urine (vitamine  B 12 tekort)  
Hydroxypyreen Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s) uit o.a.

milieu, voedsel(roosteren, braden, frituren, barbecueën, rubberkorrels (kunstgras)

  Glyfosaattest (roundup)
Kwikzware metalen test
 
5-hydroxyindol-azijnzuur (5-HIAA) #

Serotonine

  
Chlamydia, Gonorroe en trichomonas laboratorium zelftest; SOAPOLI- onlineSOAPOLI- online

 

 
Exorfinen 
Organische zuren 

Urineonderzoek specifieke testen# Let op:

3 dagen vóór afname van het urinemonster: geen inname van bepaalde voeding en medicatie voor de meest nauwkeurige meting. Beïnvloeding van de test kan door:

  • voedingsmiddelen: ananas, aubergine, bananen, krenten, kaas, cacao, kiwi’s, meloenen, mirabellen, pecannoten, pruimen, kruisbessen, tomaten, walnoten en pruimen
  • medicijnen In overleg met een arts): chloorpromazine, metamfetamine, methocarbamol, mephenesincarbamate, reserpine nicotine en cafeïne

Urineonderzoek specifieke testenExorfinen urinetest

Verkooptest Prijs: € 99,95 (incl. BTW)
Koop de test hier

Laboratoriumanalyse van exorfinen in de urine.

Exorfinen zijn peptiden, die door enzymatische splitsing uit in voedingsmiddelen aanwezige polypeptiden ontstaan. De splitsing kan ontstaan door spijsverteringsenzymen, activiteit van micro-organismen of technische behandeling (koken, bakken). Je kunt ze vinden in bijv. granen, melk, cacao, koffie. Exorfines werken als opioïden, dat betekent dat ze effectief kunnen zijn bij opioïdereceptoren.
In ons aanbod onderzoeken we echter alleen exorfines die bij de consumptie van graan of zuivelproducten in de darm kunnen ontstaan.

Exorfinen ontstaan als spijsverteringsproducten uit diverse voedingseiwitten zoals tarwe (gluten), melk (alfa- en bèta caseïne, alfa- en bèta lactalbumine, k-caseïne, lactoferrine) of koffie. De bioactieve sequenties zijn inactief en verborgen binnen de polypeptideketen van het grotere eiwit en worden pas vrijgezet tijdens de vertering. Door hun binding aan receptoren in de darm dragen ze (bij wijze van spreken als voedselhormonen) bij tot de regulatie van de spijsvertering en de lichaamshormonen. Hierdoor hebben ze invloed op de gastro-intestinale motiliteit en somatostatine-afgifte of secretie en ook op de afgifte van andere hormonen (bijv. Insuline bij ratten), nadat ze als actieve peptiden het intacte darmslijmvlies gepasseerd zijn.

Wanneer exorfinen in het bloed komen is een (negatief) effect, ook op de opiaatreceptoren in de hersenen, denkbaar, zoals door sommige onderzoekers reeds wordt vermoed. O.a. doet men onderzoek bij bepaalde vormen van schizofrenie (model van, een genetisch bepaalde, verhoogde passage van exorfinen door het darmslijmvlies in het bloed en verminderde afbraak in het geval van een enzymdefect) of bij autisten met hun verhoogde Peptidurie (verhoogde eiwituitscheiding in de urine).

Vaginale floraScreening RP € 49.00

Vaginale Screening inclusief Micologie middels een uitstrijkje.Urineonderzoek specifieke testen
Onderzoek naar de aanwezigheid van schimmels, goede bacteriën en milieu in de vagina
Dit onderzoek vindt plaats middels een uitstrijkje dat u zelf kunt uitvoeren.

Let op deze test heeft niets te maken met het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.

De vaginale flora bestaat vooral uit Lactobacillus species en Bifidobacterium species.
De pH-waarde ligt tussen de 3,8 en 4,5. De vaginale pH-waarde is van belang voor de beoordeling van de stofwisselings­processen binnen de vaginale microbiota. Een verhoogde pH-waarde (> 4,5) kan een indicatie zijn voor een overgroei van micro-organismen. De vaginale flora heeft een complexe structuur die snel en drastisch kan veranderen. Deze heeft veel impact op de gezondheid van vrouwen.
Bij dit onderzoek wordt de vaginale pH gemeten. Verder wordt de microbiota zowel bacteriologisch als mycologisch onderzocht.
Bij de testset wordt een handschoen meegeleverd zodat u zelf de test kunt afnemen.
De resultaten geven een duidelijk overzicht van de kwantitatieve samenstelling van de vaginale microbiota.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen