skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Patrick Holford een van Engeland’s top-dieetexperts benadrukte tijdens het afgelopen seminar op 11 november 2006 in Londen hoe belangrijk een goede suikerstofwisseling óók voor de psyche is.

1. Suikerstofwisseling en de beruchte ‘sugar blues’

Een goede suikerstofwisseling is de basis voor lichaam én geest om te kunnen functioneren. De emotionele klachten op een verstoorde suikerstofwisseling zijn heel breed. De een wordt angstig, een ander somber tot depressief en een derde heeft vervelende stemmingswisselingen.
Is uw suikerstofwisseling in orde? Doe op deze site de Harper’s test voor het antwoord daarop.

U kunt ook de klachtenregistratie  invullen. Heeft u een eindscore van 100 of hoger? Dan spelen suikerstofwisselingsproblemen zeker een rol bij uw psychische klachten! icon Download hier de pdf van de klachtenregistratie.

2. Angst- en paniekaanvallen door een verborgen allergie

Minder bekend is dat verborgen allergieën tot psychische klachten kunnen leiden. Hoe dit in zijn werk gaat heeft Patrick Holford helder beschreven in zijn boek ‘Hidden food allergies, is what you eat making you ill?’

Angst- en paniekaanvallen zijn daardoor mogelijk, maar ook depressies, een duffe geest, verwarring, nervositeit, gejaagdheid, concentratiestoornissen. Zelfs een ziektebeeld als schizofrenie kan als oorzaak een verborgen voedingsallergie hebben. Met goede onderzoeken is na te gaan of er bij u sprake is van zo’n diep ontregelende allergie. In onze praktijk hebben wij ervaringen met dergelijke onderzoeken en de interpretaties ervan.

How to quit without feeling S**t door Patrick Holford

Boekentips

Literatuur en links:

Zie ook www.patrickholford.com Bestel ‘Hidden food allergies, is what you eat making you ill?’ door Patrick Holford bij www.bol.com Zie ook het Ankertje ‘Schimmels, suiker en allergie’ door dr. Anna Kruijswijk en diëtiste Marijke de Waal Malefijt (uitverkocht). Gun jezelf rust, mediteren met Tessa Gottschal (meditatie-cd):
Klik hier voor meer info over specifiek werkende meditaties op de psyche( diverse psychologische thema cd’s) en over de cd Rust en evenwicht

Overzicht
Naam artikel
Suiker, allergieën en angst
Beschrijving
Patrick Holford een van Engeland's top-dieetexperts benadrukte tijdens het afgelopen seminar op 11 november 2006 in Londen hoe belangrijk een goede suikerstofwisseling óók voor de psyche is.
Auteur
Naam uitgever
Natuurdiëtisten.nl
Logo uitgever