skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Kerst voorgerecht: Wild- of groentenbouillon met bospaddestoelen

Met kerst lekker eten en toch je energie op peil houden? Dat kan met dit lichte kerstmenu volgens het Energieherstelplan. Voorgerecht: Wild- of groentenbouillon met bospaddestoelen, Hoofdgerecht: Lamsrolletjes of tofupakketjes met munt, mediterrane rode kool en giersttimbaaltjes met tuinkruiden. Nagerecht: Abrikozentruffels met kruidenthee of granenkoffie. Vervang bij leverhitte of als je vegetarisch eet de lamsrolletjes door gevulde tofupakketjes met munt.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gram gemengde paddestoelen
  • ½ rode ui
  • 1 bosui
  • 1 theelepel extra vierge olijfolie
  • 250 ml wildfond (geconcentreerde bouillon in pot) of groentenbouillon
  • 2 sneden speltbrood of glutenvrij volkorenbrood
  • zwarte peper en zout

Begin vlak voor het kerstdiner zelf met het klaarmaken van de soep en houd deze warm. Maak daarna rode kool en de gierst en houd deze warm. Bereid als allerlaatste de lamsrolletjes.

Veeg de paddestoelen met een doekje schoon. Snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in deze in kleine stukjes. Was de bosui en snijd deze in dunne ringen. Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui glazig. Voeg de paddestoelen toe en smoor deze even mee. Voeg dan de fond en 150 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Maak ondertussen de broodsterren. Steek met een sterretjesvorm 6 sterren uit het brood. Rooster het brood licht in een droge koekenpan. Houd de soep warm. Warm vlak voor het serveren de broodsterren weer eventjes op en roer de bosui door de soep. Giet de soep in soepborden en serveer er de broodsterren bij.

Vervang bij leverhitte of als je vegetarisch eet bij het voorgerecht de wildbouillon door groentenbouillon en laat de zwarte peper weg.

Dit recept is onderdeel van het Energieherstelplan Kerstdiner 2011:Voorgerecht:
Wild- of groentenbouillon met bospaddestoelen

Hoofdgerecht:
Lamsrolletjes of tofupakketjes met munt, mediterrane rode kool en giersttimbaaltjes met tuinkruiden

Nagerecht:
Abrikozentruffels met kruidenthee of granenkoffieVoorbereiding en planningBegin de dag van tevoren of op kerstochtend met het klaarmaken van het nagerecht en bewaar dit in een afgesloten trommel/schaaltje op kamertemperatuur. Maak de lamsrolletjes klaar tot het moment dat ze in de pan moeten. Bewaar het nog rauwe vlees in de koelkast. Begin vlak voor het kerstdiner zelf met het klaarmaken van de soep en houd deze warm. Maak daarna rode kool en de gierst en houd deze warm. Bereid als allerlaatste de lamsrolletjes.

Namens het Energieherstelteam wensen we je gezellige kerstdagen en een gezond en vreugdevol 2012 toe!

Overzicht
recipe image
Recept naam
Wild- of groentenbouillon met bospaddestoelen
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen