skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Noedelsoep met Chinese kool en kip

Een energie-oppepper voor als je weinig tijd hebt. Een snelle maaltijdsoep met Chinese kool, kip en afweerondersteunende shiitaké- paddestoelen. Ook lekker als lichte lunch. Laat bij leverhitte de Spaanse peper weg.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 kleine wortel
  • 2 Chinese koolbladeren
  • 1 bosui
  • 3-4 shiitaké-paddestoelen
  • 1 teen knoflook
  • ¼ Spaanse peper
  • 100 gram biologische kipfilet
  • 500 ml kippen- of groentebouillon (zelfgemaakt of fond uit pot uit natuurwinkel)
  • 40 gram volkoren spaghetti of speltspaghetti (natuurwinkel)
  • 1 theelepel koudgeperste omega 3-6-9 mix (natuurwinkel)

Garnering:

  • 1 lepel biologische gepelde Hennepzaden (natuurwinkel)
  • Selderijblad

Maak de groenten, knoflook en peper schoon. Snijd de groenten, knoflook, peper en kip in dunne reepjes. Maak de bouillon warm en voeg de groenten, kruiden en spaghetti toe. Breng alles aan de kook en laat de soep 7 minuten zachtjes doorkoken. Knip het selderijblad op het laatst erboven fijn en roer goed door de soep. Serveer de soep in een soepbord en schenk de omega 3-6-9 olie over de soep als deze iets is afgekoeld. Strooi de hennepzaden als garnering over de soep.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Noedelsoep met Chinese kool en kip
Gepubliceerd op
Gemiddelde beoordeling
11stargraygraygraygray Based on 4 Review(s)