skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Kerst nagerecht: Abrikozentruffels (10-12 stuks)

Met kerst lekker eten en toch je energie op peil houden? Dat kan met dit lichte kerstmenu volgens het Energieherstelplan. Voorgerecht: Wild- of groentenbouillon met bospaddestoelen, Hoofdgerecht: Lamsrolletjes of tofupakketjes met munt, mediterrane rode kool en giersttimbaaltjes met tuinkruiden. Nagerecht: Abrikozentruffels met kruidenthee of granenkoffie. Vervang bij leverhitte of als je vegetarisch eet de lamsrolletjes door gevulde tofupakketjes met munt.

| Ingrediënten voor 10-12 stuks voor 4-6 personen:

  • 1 onbespoten citroen (natuurwinkel)
  • 100 gram ongezwavelde gedroogde abrikozen (natuurwinkel)
  • 50 gram amandelpasta (amandelmoes, natuurwinkel)
  • 3 eetlepels geraspte kokos

Rasp de citroen en pers de citroen uit. Pureer de abrikozen met 1/2 theelepel citroenrasp, 1 theelepel citroensap, 1 eetlepel geraspte kokos en 1 eetlepel water tot een gladde, stevige massa. Vorm er 10-12 balletjes van en rol deze door de kokos. Serveer de abrikozentruffels bij een kopje geurige kruidenthee of een kopje granenkoffie (met warme soja- of rijstemelk). De rest van de truffels zijn door ze in de koelkast te bewaren nog enkele dagen houdbaar.

Dit recept is onderdeel van het Energieherstelplan Kerstdiner 2011:Voorgerecht:
Wild- of groentenbouillon met bospaddestoelen

Hoofdgerecht:
Lamsrolletjes of tofupakketjes met munt, mediterrane rode kool en giersttimbaaltjes met tuinkruiden

Nagerecht:
Abrikozentruffels met kruidenthee of granenkoffieVoorbereiding en planningBegin de dag van tevoren of op kerstochtend met het klaarmaken van het nagerecht en bewaar dit in een afgesloten trommel/schaaltje op kamertemperatuur. Maak de lamsrolletjes klaar tot het moment dat ze in de pan moeten. Bewaar het nog rauwe vlees in de koelkast. Begin vlak voor het kerstdiner zelf met het klaarmaken van de soep en houd deze warm. Maak daarna rode kool en de gierst en houd deze warm. Bereid als allerlaatste de lamsrolletjes.

Namens het Energieherstelteam wensen we je gezellige kerstdagen en een gezond en vreugdevol 2012 toe!

Overzicht
recipe image
Recept naam
Abrikozentruffels
Gepubliceerd op