skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1500 artikelen over gezondheid!
Pompoen Prei Aduki Schotel

Pompoen prei aduki schotel

Peulvruchten werken zeer geneeskrachtig op de lever- en op de reserve-energie (bijnieren). De reserve energie is de ‘accu’ van de lever. In de winterperiode zijn bonen, pompoen en prei een goede keuze voor de productie van warmte en energie.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 grote ui
  • 100 gram pompoen
  • 1 dunne prei
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 glazen pot aduki bonen uit de natuurwinkel (240 gram uitlekgewicht)
  • Kruidenzout
  • Tijm
  • 1 dessertlepel hennepzaad

Maak de groenten schoon. Snijd de ui in stukjes, de pompoen in blokjes en de prei in ringen. Pel de teen knoflook en snijd in stukjes. Verhit de olie in de pan en voeg de groenten en knoflook toe. Doe het deksel op de pan en smoor in hun eigen vocht in 10 minuten gaar. Voeg eventueel nog wat water toe tegen het aanbranden. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en voeg ze aan de gare groenten toe. Breng het gerecht op smaak met kruidenzout en tijm en strooi het hennepzaad op het laatst er over heen.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Pompoen prei aduki schotel
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen