Een energie-oppepper voor als je weinig tijd hebt. Een snelle maaltijdsoep met Chinese kool, kip en afweerondersteunende shiitaké- paddestoelen.

Inktvis schotel
Inktvis en leliebladeren zijn krachtige ondersteuners van de reserve-energie. U laadt daarmee uw accu weer op na een drukke vermoeiende dag. Omdat het hooikoortsseizoen er weer aankomt, is extra aandacht voor de lever ook belangrijk. Hooikoorts vanuit leverhitte is te blussen met salades. Voor diegene die al snel in het seizoen last krijgen van hooikoorts is aan te raden de gember uit het gerecht te laten.
| Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 struik broccoli
- 25 gram gedroogde leliebladeren. Gedroogde leliebladeren zijn te koop in toko’s.
- 1 grote ui 1 teen knoflook
- 2cm verse gemberwortel
- 1 eetlepel koudgeperste sesamolie
- 300 gram ongepaneerde inktvisringen (visboer)
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels Japanse sojasaus zonder suiker (natuurwinkel)
- 1-2 theelepels arrowroot (natuurwinkel)
- Peper
Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Blancheer de roosjes 1 minuut in kokend water. Week de leliebladeren in ruim water. Pel de ui en snijd hem in ringen. Pel de knoflook en snijd hem in dunne staafjes. Snijd de gemberwortel in dunne plakjes en dan in dunne staafjes. Verhit de olie in een koekenpan of wok. Fruit hierin de ui, knoflook en gember licht aan. Voeg de broccoli, leliebladeren en inktvis toe en roerbak goed omscheppend alles gaar. Voeg dan het citroensap en de sojasaus toe. Roer de arrowroot los met 100 ml water en voeg het aan de roerbakschotel toe. Bind al roerend en omscheppend het gerecht. Breng het verder op smaak met wat peper.
Overzicht

Recept naam
Inktvis schotel
Gepubliceerd op