skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!
Groenteterrine Tricolore

Groenteterrine tricolore

Deze groenteterrine is een variant op de bekende Spaanse tortilla, een hartige koek van ei en aardappel. Deze terrine bevat naast aardappel en ei ook laagjes wortel en courgette. De reepjes zongedroogde tomaatjes geven een pittig accent aan het geheel. Deze terrine is rijk aan leverondersteunende producten, zoals wortel, ei, knoflook en basilicum. Door hem in de oven te bereiden blijft hij licht verteerbaar.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram aardappel
  • 1 grote winterwortel (een deel wordt niet gebruikt)
  • 1 courgette (een deel wordt niet gebruikt)
  • 4 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 4 zongedroogde tomaten in olie (pot)
  • 6 verse basilicumblaadjes
  • zwarte peper en zout

Maak de groenten schoon. Snijd de aardappel in plakjes. Haal met de kaasschijf in de lengterichting lange repen wortel en courgette van de groenten af. Breng een pan met royaal water aan de kook en blancheer hierin de groente 1 minuut. Laat de groente goed uitlekken.
Doe de eieren in een kom. Knijp de knoflook er boven uit. Snijd de tomaten in reepjes en doe ze bij het eimengsel. Knip de blaadjes basilicum boven de eieren fijn. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en roer alles goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bekleed een mini-cakevorm van ongeveer 15 cm lengte met bakpapier.
Leg eerst de plakjes aardappel, dan de reepjes wortel en dan de reepjes courgette in de vorm. Giet er dan een laagje eimengsel over. Begin dan opnieuw met het leggen van een laagjes groente en giet er weer een beetje eimengsel over. Ga zo door totdat de hele vorm gevuld is met groenten en eimengsel. Eindig met een laagje eimengsel.
Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de met folie afgedekte groenteterrine in 30 minuten gaar.
Haal de terrine voorzichtig uit de vorm en verwijder het bakpapier. Snijd de terrine in plakken en verdeel de plakken over 2 borden.
Lekker met kort gekookte broccoliroosjes en een bolletje gierst.

Deze terrine smaakt de volgende dag ook nog lekker als lunchgerecht. Eet hem op kamertemperatuur of warm hem even op.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Groenteterrine tricolore
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen