skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1500 artikelen over gezondheid!
Energieherstelplan Kerstdiner 2012 Nagerecht: Warme Appelbol Met Kaneelroom

Energieherstelplan Kerstdiner 2012 nagerecht: Warme appelbol met kaneelroom

Met kerst lekker eten en toch je energie op peil houden? Dat kan met dit lichte kerstmenu volgens het Energieherstelplan. Voorgerecht: Knolselderijvelouté. Hoofdgerecht: Zalm uit de oven met basilicumolie, rode rijsttimbaaltje en gestoomde broccoli. Nagerecht: Warme appelbol met kaneelroom.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 eetlepels ongezwavelde rozijnen
  • 2 stevige appels (bijvoorbeeld Goudrenetten)
  • 1 biologische citroen
  • 50 ml ongezoet, troebel appelsap
  • 1 theelepel kaneel
  • 6 pecannoten of walnoten
  • 3 eetlepels rijstroom

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Wel de rozijnen 5 minuten in een schaaltje met kokend heet water.
Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor. Zet de appels in een ovenschaal.
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Besprenkel het boorgat van de appelbollen met wat citroensap.
Laat de rozijnen uitlekken en vermeng ze met 1 theelepel citroenrasp en ¼ theelepel kaneel. Vul de appelbollen met het rozijnenmengsel.
Maak een mengsel van appelsap, 1 theelepel citroenrasp, een paar druppels citroensap en ¼ theelepel kaneel. Giet het mengsel over de appelbollen in de ovenschaal. Dek de appels af met folie en zet de ovenschaal midden in de oven. Laat de appelbollen in 30 minuten zacht worden. Verwijder 5 minuten voor het einde van de baktijd de folie en laat de bollen licht kleuren. Hak ondertussen de noten in kleine stukjes en maak de rijstroom. Vermeng hiervoor de rijstroom met ½ theelepel kaneel en 2 eetlepels van het bakvocht van de appels uit de ovenschaal. Verdeel de warme appelbollen over 2 schoteltjes. Garneer de bol met gehakte noten en giet er de kaneelroom overheen. Serveer warm.

Dit recept is onderdeel van het Energieherstelplan Kerstdiner 2012:Met kerst lekker eten en toch je energie op peil houden? Dat kan met dit lichte kerstmenu volgens het Energieherstelplan. Bereid eventueel de soep al een dag van tevoren of op kerstochtend. Dan is dit 3-gangen menu kerstavond zo klaar. Zo houd je tijd en energie over om op de avond zelf te genieten van de maaltijd en het samenzijn met familie en/of vrienden.

Voorgerecht:
Knolselderijvelouté

Hoofdgerecht:
Zalm uit de oven met basilicumolie, rode rijsttimbaaltje en gestoomde broccoli

Nagerecht:
Warme appelbol met kaneelroom

Overzicht
recipe image
Recept naam
Warme appelbol met kaneelroom
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen