skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!
Energieherstelplan Kerstdiner 2012 Hoofdgerecht: Zalm Uit De Oven Met Basilicumolie, Rode Rijsttimbaaltje En Gestoomde Broccoli

Energieherstelplan Kerstdiner 2012 hoofdgerecht: Zalm uit de oven met basilicumolie, rode rijsttimbaaltje en gestoomde broccoli

Met kerst lekker eten en toch je energie op peil houden? Dat kan met dit lichte kerstmenu volgens het Energieherstelplan. Voorgerecht: Knolselderijvelouté. Hoofdgerecht: Zalm uit de oven met basilicumolie, rode rijsttimbaaltje en gestoomde broccoli. Nagerecht: Warme appelbol met kaneelroom.

| Ingrediënten voor 2 personen:

Ingrediënten voor de zalm uit de oven:

  • 250 gram biologische zalmfilet
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout

Ingrediënten voor de basilicumolie:

  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Ingrediënten voor de gestoomde broccoli en rode rijsttimbaaltje:

  • 125 gram zilvervliesrijst
  • 2 deciliter tomatensap
  • 400 gram broccoli
  • 75 gram cherrytomaten
  • kruidenzout (natuurwinkel)

Bereiding zalm uit de oven:Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de zalmfilet in een ovenschaal. Pers de citroen uit en doe 1 eetlepel sap in een kommetje. Hak de knoflook fijn. Doe de knoflook, 1 eetlepel water, peper en zout in het kommetje en meng het geheel. Giet het sap-kruidenmengsel over de zalm en dek de schaal af met folie. Zet de schaal midden in de oven en laat de zalm in 15 minuten gaar worden. Bereid ondertussen de basilicumolie. Doe de blaadjes met de knoflook en olie en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg peper en zout naar smaak toe. Haal de zalm uit de oven en verdeel deze over 2 voorverwarmde borden. Giet wat van de basilicumolie over de zalm.

Bereiding gestoomde broccoli en rode rijsttimbaaltje:Was de rijst schoon en laat uitlekken in een vergiet. Zet de rijst op met tomatensap en breng aan de kook. Draai het vuur zacht en laat de rijst in 45 minuten zachtjes gaar worden. Voeg eventueel nog wat water toe wanneer de rijst droog dreigt te koken. Vul alvast 2 kopjes met koud water voor het maken van de timbaaltjes. Maak ondertussen de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes. Was de tomaatjes en halveer. Stoom de broccoli in een stoommandje in 5 minuten beetgaar. Voeg vlak voor het einde de tomaatjes toe en stoom nog even mee. Breng op smaak met kruidenzout. Giet vlak voor het einde van de kooktijd het water uit de kopjes en vul de kopjes met de warme rijst. Druk de rijst goed aan en stort de rijsttimbaaltjes op een voorverwarmd bord. Serveer de zalm en broccoli erbij.

Dit recept is onderdeel van het Energieherstelplan Kerstdiner 2012:Met kerst lekker eten en toch je energie op peil houden? Dat kan met dit lichte kerstmenu volgens het Energieherstelplan. Bereid eventueel de soep al een dag van tevoren of op kerstochtend. Dan is dit 3-gangen menu kerstavond zo klaar. Zo houd je tijd en energie over om op de avond zelf te genieten van de maaltijd en het samenzijn met familie en/of vrienden.

Voorgerecht:
Knolselderijvelouté

Hoofdgerecht:
Zalm uit de oven met basilicumolie, rode rijsttimbaaltje en gestoomde broccoli

Nagerecht:
Warme appelbol met kaneelroom

Overzicht
recipe image
Recept naam
Zalm uit de oven met basilicumolie, rode rijsttimbaaltje en gestoomde broccoli
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen