skip to Main Content
Kenniscentrum met meer dan 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN
Tuinbonen Paté

Tuinbonen paté

Bonen, zoals tuinbonen, zitten boordevol voedingsstoffen die de lever- en de reserve-energie voeden. Doordat de bonen gepureerd zijn, kunnen ook herten en mensen met een zwakke verteringsenergie dit gerecht vaak goed verdragen.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram tuinbonen (diepvries)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 tenen knoflook
  • ¼ Spaanse peper
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1-2 eetlepels extra vierge olijfolie of koudgeperste omega-3-6-9-oliemix
  • 3 takjes verse koriander
  • Zout of gomasio.

Besprenkel de tuinbonen met een klein beetje citroensap tegen het verkleuren en stoom ze in 10 minuten gaar. Bewaar de rest van het citroensap voor het maken van de bonenpaté. Hak ondertussen de knoflook fijn. Snijd de peper in heel kleine stukjes. Doe de tuinbonen in een keukenmachine of kom en pureer ze met ongeveer ½ deciliter water en alle andere ingrediënten tot een gladde massa. Breng de paté verder op smaak met peper en zout. Gebruik deze paté op brood of een volkoren suikervrije cracker of dip er reepjes groenten in.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Tuinbonen paté
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen