skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1500 artikelen over gezondheid!
Tortilla Met Groene Asperges

Tortilla met groene asperges

Deze tortilla is rijk gevuld met ingrediënten die zowel de fase 1 en 2 van de leverontgifting ondersteunen, zoals asperge, groene tuinkruiden, knoflook en geelwortel (kurkuma). Een zomers gerecht waarmee de lever zich weer kan opladen.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram groene asperges
  • 5 biologische eieren
  • 2 handjes verse groene tuinkruiden, zoals kervel, peterselie, selderij, dille
  • 1 teen knoflook
  • mespunt geelwortelwortel
  • kruidenzout en zwarte peper
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

Was de asperges en verwijder de verhoute onderkanten. Stoom de asperges in 3-4 minuten beetgaar. Stop het kookproces door ze onder koud stromend water af te koelen.

Maak nu de tortilla:
Kluts in een kom de eieren door elkaar. Knip de tuinkruiden erboven fijn. Breng het mengsel op smaak met de uitgeperste teen knoflook, geelwortel, kruidenzout en peper. Roer alles goed door elkaar.
Verhit nu de olie zachtjes in een gietijzeren koekenpan. Giet het tortillamengsel erin. Verdeel de gestoomde asperges over het tortillamengsel en doe het deksel op de pan. Draai het vuur zacht en laat de tortilla in 15 minuten gaar worden. Doe eventueel een kookplaatje onder de pan om aanbranden te voorkomen.
Snijd de tortilla in punten en serveer met in de schil gekookte aardappels en salade of gestoomde peultjes.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Tortilla met groene asperges
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen