Een energie-oppepper voor als je weinig tijd hebt. Een snelle maaltijdsoep met Chinese kool, kip en afweerondersteunende shiitaké- paddestoelen.

Rucola-pesto
Rucola ofwel raketsla is familie van de kruisbloemigen en heeft een versterkende werking op de fase-1 en 2 van de leverontgifting. De combinatie met knoflook, pijnboompitten en extra vierge olijfolie versterken dit effect. Deze rucolapesto smaak heerlijk als spread op een cracker of pittige smaakmaker door de pasta, soep of groentensaus.
| Ingrediënten voor 2 personen:
- Rucola-pesto
- 25 gram pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 30 gram rucola (raketsla)
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- peper en kruidenzout
Rooster de pijnboompitten in een droge keukenpan lichtbruin. Pel de knoflook en was de sla. Doe de pitten, knoflook, sla en olie in de keukenmachine of mengbeker. Pureer alle ingediënten tot een gladde massa. Dit mengsel is 3-4 dagen in de koelkast houdbaar.
Neem bij een zwakke verteringsenergie en leverstagnatie vanwege het hoge vetgehalte een kleine hoeveelheid (2 theelepels) per keer.
Overzicht

Recept naam
Rucola-pesto
Gepubliceerd op