skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1500 artikelen over gezondheid!
Rucola-pesto

Rucola-pesto

Rucola ofwel raketsla is familie van de kruisbloemigen en heeft een versterkende werking op de fase-1 en 2 van de leverontgifting. De combinatie met knoflook, pijnboompitten en extra vierge olijfolie versterken dit effect. Deze rucolapesto smaak heerlijk als spread op een cracker of pittige smaakmaker door de pasta, soep of groentensaus.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • Rucola-pesto
  • 25 gram pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram rucola (raketsla)
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en kruidenzout

Rooster de pijnboompitten in een droge keukenpan lichtbruin. Pel de knoflook en was de sla. Doe de pitten, knoflook, sla en olie in de keukenmachine of mengbeker. Pureer alle ingediënten tot een gladde massa. Dit mengsel is 3-4 dagen in de koelkast houdbaar.

Neem bij een zwakke verteringsenergie en leverstagnatie vanwege het hoge vetgehalte een kleine hoeveelheid (2 theelepels) per keer.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Rucola-pesto
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen