skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1500 artikelen over gezondheid!
Quinoasalade Met Biet

Quinoasalade met biet

Deze licht verteerbare salade van gekookte quinoa, biet, pompoenpitten en groentekiemen is een heerlijke oppepper voor de leverenergie. Quinoa is rijk aan aminozuren en mineralen en daarmee een goede ondersteuner van de fase 1 en 2 van de lever. Het leverondersteunend effect wordt versterkt door de quinoa te combineren met biet, waterkers, pompoenpitten en groentenkiemen.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram gare quinoa (bijvoorbeeld een restje van de vorige dag) of 75 gram rauwe quinoa
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 50 gram waterkers
  • 2 gekookte bieten
  • 8 zwarte olijven
  • 2 eetlepels koudgeperste omega-3-6-9-oliemix
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • mespunt mosterd
  • 4-5 takjes verse dille of 1 eetlepel gedroogd dillegroen
  • peper en zout naar smaak
  • als garnering: 25 gram groentekiemen, b.v. broccolikiemen, alfalfa of sangosprouts

Heb je geen gare quinoa over, neem dan 75 gram rauwe quinoa en kook deze in 2 deciliter water in 15 minuten gaar en laat op kamertemperatuur komen.

Rooster de pompoenpitten licht in een droge koekenpan. Was de waterkers en laat uitlekken. Snijd de biet in stukken of plakken. Meng in een saladekom de gare quinoa, pompoenpitten, waterkers, biet en olijven.

Maak nu de dressing: Doe de olie, azijn en mosterd in een kommetje. Knip de dille erboven fijn en mix door elkaar. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de salade.
Was de groentekiemen, laat even uitlekken en garneer de salade ermee.

Lekker als lunchgerecht of maaltijdsalade bij het diner.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Quinoasalade met biet
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen