skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1500 artikelen over gezondheid!
Paksoi Stamppot

Paksoi stamppot

Paksoi en tofu zijn producten die rijk zijn aan stoffen die de fase 1 en 2 van de leverontgifting ondersteunen. Daarnaast helpt deze stamppot de lever bij het ontgiften van schadelijke oestrogeensoorten (17 beta-estradiol en estronsulfaat).

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram tofu
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus (tamari of soyu)
  • 700 gram biologische aardappels
  • 350 gram paksoi
  • 4 stengels bosui
  • 1 eetlepel koudgeperste sesamolie
  • 1 dessertlepel koudgeperste lijnzaadolie (omega 3)
  • peper en zout

Snijd de tofu in blokjes en giet de sojasaus er over heen. Laat de tofu 30 minuten marineren. Maak ondertussen de aardappels met schil en groenten schoon. Boen de aardappels schoon en schil ze niet. Kook de aardappels in de schil in 20-30 minuten gaar. Was de paksoi en bosui en snijd ze in heel dunne reepjes en ringen. Giet de tofu af en smoor de blokjes in de sesamolie met het deksel op de pan. Pel de aardappels en stamp ze met wat kookvocht tot een puree. Breng de puree op smaak met peper en zout. Schep de paksoi, bosui en tofu er door heen en doe het deksel op de pan. Laat de groenten in 5 minuten slinken en warm worden. Serveer in een diep bord. Voor diegene die nog meer de lever willen helpen bij het balanceren van de hormoonhuishouding kunnen lijnzaadolie (niet verhitten!) over de stamppot doen.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Paksoi stamppot
Gepubliceerd op
Gemiddelde beoordeling
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen