skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1500 artikelen over gezondheid!
Gevulde Avocado Met Hollandse Garnalen

Gevulde avocado met Hollandse garnalen

Een lekker pittig voorgerecht van avocado, gember, knoflook, rode peper en koriander met de zilte smaak van Hollandse garnalen. Een hapje rijk aan fytonutriënten ter ondersteuning van de fase 1 en 2 ontgifting van de lever.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 grote avocado
  • 1 teen knoflook
  • 1 dunne stengel bosui
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 1 limoen
  • 1/8 rode peper
  • 2 takjes koriander
  • 50 gram gepelde, gekookte Hollandse garnalen
  • kruidenzout
  • gemengde sla

Snijd de avocado overlangs doormidden. Hol de beide helften uit, maar laat een dun wandje van avocado zitten. Snijd het uitholsel in kleine stukjes. Pel de knoflook en hak hem fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Rasp de gemberwortel fijn. Pers de limoen uit. Snijd de rode peper in piepkleine stukjes. Besprenkel de beide avocadohelften met wat limoensap. Doe de avocadostukjes met de knoflook, bosui, 1 eetlepel limoensap en de garnalen in een kom. Knijp de gemberrasp erboven uit. Knip de koriander erboven fijn, maar houd 2 kleine blaadjes achter voor garnering. Meng het geheel goed door elkaar en breng verder op smaak met kruidenzout. Vul de avocadohelften met het mengsel.
Leg wat gemengde sla op een bordje en zet de gevulde avocado erop. Garneer met een blaadje koriander.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Gevulde avocado met Hollandse garnalen
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen