skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!
Franse Preisoep

Franse preisoep

In deze soep heeft prei de hoofdrol. De soep is een goede ondersteuner van zowel de verterings- als leverenergie. De zwavel uit de prei ondersteunt de fase-2 leverontgifting en heft leverstagnatie op. Kook bij een heel zwakke verteringsenergie alle prei in de bouillon mee en pureer daarna het geheel.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram prei
  • 2 biologische aardappelen (200 gram)
  • 1 teen knoflook
  • ½ eetlepel extra vierge olijfolie
  • 2 deciliter sojamelk of geitenmelk of havermelk
  • 3 deciliter groentebouillon (zelfgemaakt of van bouillonblok of –poeder uit de natuurwinkel)
  • Peper
  • Nootmuskaat

Maak de prei schoon en snijd hem in heel dunne ringen. Borstel de biologische aardappelen schoon en snijd ze in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan. Smoor hierin ¾ deel van de prei, aardappel en knoflook gedurende enkele minuten. Voeg dan de melk en groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Doe het deksel op de pan en draai het vuur laag. Kook het geheel in 10 minuten tot soep. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg dan de rest van de preiringen toe en warm ze even mee. Breng de soep evt. verder op smaak met peper en (vers) gemalen nootmuskaat.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Franse preisoep
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen