skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Discussie over nut griepvaccinatie bij 65 plussers

De onderzoekers van de Amerikaanse studie in The Lancet Infectious Diseases plaatsen vraagtekens bij het nut van het jaarlijkse griepvaccin bij 65-plussers. Volgens hen is de werkzaamheid van het vaccin vooral aangetoond bij jonge volwassenen met een goed werkend immuunsysteem. Bij 65-plussers werkt het afweermechanisme niet zo efficiënt meer, waardoor ze minder antistoffen aanmaken.

Vertekende uitkomsten van studies

Uitkomsten van studies zijn meestal vertekend doordat alleen gezonde ouderen de vaccinatie komen halen terwijl kwetsbare personen dat niet doen. Daarom is het volgens de wetenschappers niet verwonderlijk dat veel onderzoeksuitkomsten een veel te rooskleurig beeld bieden van de effecten van de griepvaccinatie. Het percentage ingeënte senioren is sinds de jaren tachtig in de Verenigde Staten gestegen van 15 naar 65 procent zonder dat de sterfte aan griep is gedaald, stellen de auteurs van deze studie vast.

Vaccinatie-programma’s ter discussie

Ook andere vaccinatieprogramma’s staan al langer ter discussies. Viera Scheibner (geb. 1935), Slowaakse van origine, is een gepensioneerde doctor in de natuurwetenschappen. Ze startte haar wetenschappelijke carrière als student medicijnen, maar stapte na korte tijd over naar de natuurwetenschappen. Vanaf haar emigratie naar Australië in 1968 tot aan haar pensioen in 1987 was zij werkzaam als micropaleontoloog bij de New South Wales Geological Survey. Viera heeft zich pas na haar emigratie naar Australië toegelegd op, en gespecialiseerd in het onderwerp vaccinatie.

Wiegedood

Via het werk van haar man, Leif Karlsson, een Zweedse elektrochemisch ingenieur gespecialiseerd in (biomedische) monitoren, kwam zij in aanraking met het fenomeen wiegendood, en vervolgens min of meer bij toeval met vaccinatie als de waarschijnlijke oorzaak daarvan. Leif ontwierp de zgn. ‘Cotwatch’ een zuivere ademhalingsmonitor die via een sensor onder het wiegmatras de ademhaling van de baby registreert. Op de printstatus van tests met dit apparaat bleek stress bij de baby zichtbaar als afwijkend ademhalingspatroon.

Vaccinatiedagen – kritieke dagen

Op bepaalde vaste, kritieke dagen – gerekend vanaf een zgn. nuldag – traden periodes op waarin de baby minder effectief inademende. Deze nuldag bleek bijna altijd te kunnen worden herleid tot de dag waarop het desbetreffende kind was gevaccineerd. Deze connectie, en ook het oorzakelijk verband tussen vaccinatie en wiegendood kan worden aangetoond via het door Hans Selye geformuleerde non-specific stress syndrome, ook wel General Adaptation Syndrome genoemd (Selye H, A syndrome produced by diverse nocuous agents, Nature, 1936, July 4, 138:32; Selye H, Studies in adaptation, Endocrinology, 1937, 32(2):169-188; Selye H, The Stress of Life, 1978, McGraw-Hill, ISBN: 978-0070562127).

Verder onderzoek naar wiegendood

Viera´s interesse was gewekt en zij startte in 1986 – aanvankelijk samen met haar man – een uitgebreid onderzoek naar de ademhalingspatronen van baby’s. Zoals ook al naar voren was gekomen uit onderzoeken die zij eerder uitvoerden, resulteerde dit in de conclusie dat wiegendood vrijwel altijd optrad binnen een zekere tijd na vaccinatie. Het causale verband tussen vaccinatie en wiegendood was daarmee gelegd. Toen de kinderartsen met wie zij samenwerkte haar onweerlegbare conclusie moesten toegeven, sloten zij hun gelederen.

Zoektocht naar een onaangename waarheid

Viera’s antwoord daarop was een zoektocht naar de waarheid. Daartoe heeft zij inmiddels meer dan 100.000 pagina’s medisch wetenschappelijke literatuur bestudeerd. Tijdens deze ontdekkingsreis schreef ze twee boeken en publiceerde ze artikelen in diverse tijdschriften. Over de hele wereld weten ouders Viera te vinden wanneer ze worden beschuldigd van Shaken Baby Syndrome (SBS).

SBS-symptomen worden onder meer veroorzaakt door het logisch verweer van het lichaam tegen de overmacht aan toxinen in de vaccins: een plotseling verdwijnen uit de weefsels van vitamine C – bouwsteen van collageen, onontbeerlijk onderdeel van botten en bloedvaten. Wanneer een rechter Viera’s bewijsvoering accepteert, wordt de zaak meestal geruisloos geseponeerd: men wil haar getuigenis over het wee van vaccinaties liever niet officieel geboekstaafd zien.

Lezingen

Daarnaast houdt Viera wereldwijd lezingen voor een publiek dat varieert van medici en advocaten, tot ouders. Zo maakt zij velen deelgenoot van haar kennis over het onderwerp vaccinaties en effecten daarvan op het menselijk lichaam.

Commentaar NDN

Een toename aan allergische reacties op voeding wordt steeds vaker toegeschreven aan vaccinaties. Nader onderzoek hiernaar lijkt ons zinnig.

U kunt zich laten informeren bij de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP).

U kunt zich laten informeren bij Stichting vaccinvrij.

Literatuur en links:

Referentie bloeddruk en bloedvaten:

L. Simonsen et al. Mortality benefits of influenza vaccination in elderly people: an ongoing controversy. The Lancet Infectious Diseases 7: 658–66 (2007

Publicaties over vaccinaties:

1991 Cot Death Linked to Vaccinations, Nexus Magazine (October-November, 1991)
1993 Vaccination: the Medical Assault on the Immune System, ISBN 064615124X (In het Nederlands vertaald en uitgegeven onder de titel: Vaccinatie, het einde van een mythe, ISBN 90 563 713 98.)
1998 “Shaken Baby Syndrome – the vaccination link” Nexus Magazine, vol 5, no 5 (August-September, 1998)
2000 Behavioural Problems in Childhood, ISBN 0-9578007-0-3
2001 “Shaken Baby Syndrome Diagnosis On Shaky Ground” Journal of Australasian College of Nutritional & Environmental Medicine, vol 20, no 2 (August, 2001)
2003 “Response to Leask and McIntyre’s attack on myself as a public opponent of vaccination”, Viera Scheibner, Vaccine, Letters to the Editor, vol 22, Issue 1, 8 December 2003, pp vi-ix PMID 14969277
2004 “Dynamics of Critical Days as Part of the Dynamics of Non-specific Stress Syndrome Discovered During Monitoring with Cotwatch Breathing Monitor” Journal of Australasian College of Nutritional & Environmental Medicine, vol 23, no 3, (December, 2004) pp 10-14.
2005 “Vaccination and the Dynamics of Critical days” Nexus Magazine, vol 12, no 6 (October-November, 2005)

ImuPro voedingsallergenen testen, bouwstenen naar een betere gezondheid

ImuPro is een uniek concept om een IgG (IgG-1 t/m IgG-3) voedselintolerantie in kaart te brengen. Wanneer u een aandoening heeft die niet weg gaat, kan dat de oorzaak zijn van een vertraagde voedselintolerantie. Zo’n vertraagde voedselallergie blijft vaak onopgemerkt, omdat er vaak pas na enkele uren of zelfs dagen symptomen optreden.

De ImuProtesten kunnen u helpen voedingsallergenen van het Type (IgG 1 t/m IgG-3) in kaart te brengen, wanneer u bemerkt heeft dat uw reacties op voedingsmiddelen is toegenomen na een vaccinatie.

Symptomen van een voedselintolerantie/voedselallergie IgG-type III:
Darmklachten
Constipatie
Diarree
PDS
Hoofdpijn/ Migraine
Overgewicht
Vermoeidheid
Huidziekten, waaronder eczeem of psoriasis
Spier- en gewrichtsklachten
(Chronisch) ontstekingen

Bovenstaande klachten zijn symptomen die ‘getriggerd’ kunnen worden door een voedselintolerantie. Maar de ImuPro kan bijvoorbeeld ook worden ingezet om uw energie te vergroten of om sportprestaties te verbeteren.

Hoe werkt de Imuprotest?

Voor de ImuPro Screen(22), Screen+(44) en Basic(90) en de Vegetarisch(90) test, ontvangt u een vingerprik.
Voor de meest complete test, ImuPro Complete(270), ontvangt u een prikset voor een bloedafname bij de prikpoli. Na ontvangst krijgt u ongeveer na 2 weken de resultaten toegestuurd.

Wat ontvangt u?
De rapportage van de test verschilt per panel.
ImuPro Screen (22 voedingsmiddelen): verkort rapport
ImuPro Screen+ (44 voedingsmiddelen): verkort rapport
ImuPro Basic (90 voedingsmiddelen): Uitgebreid rapport met aanbevelingen
ImuPro Vegetarisch (90 voedingsmiddelen): Uitgebreid rapport met aanbevelingen
ImuPro Complete (270 voedingsmiddelen): Uitgebreid rapport met aanbevelingen + recepten

De ImuPro wordt uitgevoerd door laboratorium Pro Health Medical te Nederweert. U bestelt de prikset van de test en ontvangt de materialen thuis.
Wij raden aan om de testresultaten samen met een Natuurdiëtist te bespreken, zodat er een goed evenwichtig dieet voor u kan worden opgesteld.

Bekijk hier de folder van de ImuProtesten en de geteste voedingsmiddelen.

Wat maakt ImuProtesten (test ontwikkeld door R-Biopharm AG ) zo uniek:

  • Betrouwbaar onderzoek
  • Snel en eenvoudig bloed intraveneus opvangen bij een prikdienst
  • De ImuPro wordt veel gebruikt bij Natuurdiëtisten

T.o.v. andere voedselintolerantie testen op de markt maakt de ImuPro gebruik van een betrouwbare ELISA-methode en ontvangt u een uitgebreid rapport, met voedingsaanbevelingen en tevens een receptenboek (enkel bij de ImuPro Complete). Daarnaast wordt het onderzoek in meer dan 40 landen gebruikt.

Discussie over nut griepvaccinatie bij 65 plussersImuPro Screen, test op 22 IgG-voedingsallergenen

Voedselovergevoeligheid vingerpriktest op 22 voedingsmiddelen
Prijs Imupro Screen; € 77,51
Bestel hier de Imupro Screen

 

Discussie over nut griepvaccinatie bij 65 plussersImuPro Screen+ (Plus), test op 44 IgG-voedingsallergenen

Voedselovergevoeligheid vingerpriktest op 44 voedingsmiddelen
Prijs Imupro Screen; € 138,73
Bestel hier de Imupro Screen+ Plus test.

 

Discussie over nut griepvaccinatie bij 65 plussersImuPro Vegetarisch, test op 90 IgG voedingsallergenen

Voedselovergevoeligheid vingerpriktest op 90 voedingsmiddelen
Voedselovergevoeligheid op 90 IgG-voedingsmiddelen, zoals de meest voorkomende fruit, groente, zuivel, granen en kippenei. Daarnaast worden ook diverse superfoods onderzocht.
Prijs Imupro Vegetarisch: € 227,06
Bestel hier de Imupro Vegetarisch

 

Discussie over nut griepvaccinatie bij 65 plussers

ImuPro Basic, test op 90 IgG voedingsallergenen

Voedselovergevoeligheid vingerpriktest op 90 IgG- voedingsmiddelen; de meest voorkomende fruit, groente, zuivel, granen, vleessoorten en kippenei.
Prijs Imupro Basic; € 227,06
Bestel hier de Imupro Basic

 

Discussie over nut griepvaccinatie bij 65 plussers

ImuPro Complete, test op 270 IgG voedingsallergenen

Voedselovergevoeligheid intraveneuze bloedafname test op 270 IgG-voedingsmiddelen.
Prijs Imupro Complete: € 551,93
Bestel hier de Imupro Compleet