skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1500 artikelen over gezondheid!
Bietenstamppot Met Rucola

Bietenstamppot met rucola

Met zomerbieten, rucola en walnoten maak je een heerlijke zomerse stamppot die de lever extra ontgiftingskracht geeft. Bieten zijn rijk aan anthocyanen en betaïne (trimethylglycine). Anthocyanen ondersteunen de lever bij het wegvangen van vrije radicalen. Betaïne helpt de lever bij afvoeren van overtollige hormonen, histamine en zware metalen via de fase 2-ontgiftingsroute methylering. Eet smakelijk!

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 zomerbieten (circa 400-500 gram)
  • 700 gram biologische aardappels
  • 50 gram biologische gepelde walnoten
  • 35 gram rucola
  • zwarte peper en kruidenzout

Schrob de bieten met een borsteltje schoon en kook ze in 30 minuten in een flinke bodem gaar.
Schrob ondertussen de aardappels schoon en kook ze in de schil in een flinke bodem water in 20 minuten gaar.
Hak de walnoten.
Was de rucola en laat uitlekken in een zeef.
Snijd de gekookte bieten in blokjes.
Haal de schil van de gekookte aardappels.
Stamp de aardappels met wat kookvocht tot een luchtige puree.
Schep de warme bieten, rucola en gehakte walnoten voorzichtig door de puree.
Breng de stamppot op smaak met peper en kruidenzout.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Bietenstamppot met rucola
Gepubliceerd op
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen