Een energie-oppepper voor als je weinig tijd hebt. Een snelle maaltijdsoep met Chinese kool, kip en afweerondersteunende shiitaké- paddestoelen.

Tuinbonen paté
Bonen, zoals tuinbonen, zitten boordevol voedingsstoffen die de lever- en de reserve-energie voeden. Doordat de bonen gepureerd zijn, kunnen ook Vata mensen (Ayurveda) en mensen met een zwakke verteringsenergie dit gerecht vaak goed verdragen.
| Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram tuinbonen (diepvries)
- 2 eetlepels citroensap
- 2 tenen knoflook
- ¼ Spaanse peper
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1-2 eetlepels extra vierge olijfolie of koudgeperste omega-3-6-9-oliemix
- 3 takjes verse koriander
- Zout of gomasio.
Besprenkel de tuinbonen met een klein beetje citroensap tegen het verkleuren en stoom ze in 10 minuten gaar. Bewaar de rest van het citroensap voor het maken van de bonenpaté. Hak ondertussen de knoflook fijn. Snijd de peper in heel kleine stukjes. Doe de tuinbonen in een keukenmachine of kom en pureer ze met ongeveer ½ deciliter water en alle andere ingrediënten tot een gladde massa. Breng de paté verder op smaak met peper en zout. Gebruik deze paté op brood of een volkoren suikervrije cracker of dip er reepjes groenten in.
Overzicht

Recept naam 



Based on 1 Review(s)
Tuinbonen paté
Gepubliceerd op
Gemiddelde beoordeling




