skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!
Zalmcurry

Zalmcurry

Deze pittige curry met zalm, wortel, prei en bloemkool versterkt de verteringsenergie en ondersteunt de leverenergie. Het mengsel van specerijen (o.a. mosterdzaad, geelwortel, komijn en kruidnagel) is uitermate geschikt om leverstagnatie op te heffen.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram champignons
  • 1 wortel
  • 1 kleine prei
  • 125 gram bloemkool
  • 250 gram zalmfilet
  • 2 theelepels kokosolie
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • ½ theelepel gemalen geelwortel
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ¼ theelepel gemalen kruidnagel
  • ¼ theelepel gemalen kaneel
  • 150 ml kokosmelk zonder suiker en conserveermiddel
  • 2 takjes platte peterselie of koriander
  • zout en peper naar smaak

Maak de groenten schoon. Snijd de ui en knoflook in stukjes. Snijd de champignons en wortel in plakjes. Snijd de prei in stukken. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de zalm in blokken.
Verhit de kokosolie in een grote pan. Fruit hierin de specerijen tot ze licht beginnen te geuren. Voeg knoflook en ui toe en fruit mee. Voeg daarna de overige groenten toe en smoor mee. Voeg daarna de zalm, kokosmelk en ½-1 deciliter water toe. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur zacht en doe het deksel op de pan. Laat het geheel in 20 minuten gaar worden.
Knip de peterselie of koriander er boven fijn. Breng het geheel verder op smaak met peper en zout en schep alles goed door.
Lekker met basmati- of zilvervliesrijst en gestoomde sperziebonen.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Zalmcurry
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen