skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Voorjaarsgroentensmoothie

In het voorjaar kan de lever wel wat extra steun gebruiken bij de ontgifting. En wat is daar beter geschikt voor dan biologische groenten en kruiden. Biologische groenten zijn rijker aan o.a. selenium en bioflavonoïden dan niet biologische groenten. Deze stoffen spelen een belangrijke rol bij de leverontgifting en het wegvangen van vrije radicalen (oxidatieve stress). De groenten worden fijn gemalen met een special blender met een vermogen van minimaal 600 Watt. De rauwe groenten worden helemaal fijngemalen tot een fijne moes. Hierdoor neem je de voedingsstoffen uit de groenten gemakkelijker op en treden er minder snel maag- en darmklachten op.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gram biologische wortel
  • 100 gram biologische venkelknol
  • 100 gram biologische appel
  • 50 gram biologische jonge bladspinazie
  • 2 takjes biologische peterselie

Maak de groenten en peterselie schoon en snijd de wortel, venkel en appel in stukjes.

Doe alle ingrediënten in de blender en voeg nog circa 2 eetlepels water toe.Pureer het geheel tot een gladde smoothie. Voeg zo nodig nog wat extra water toe als de smoothie te dik is. Verdeel de smoothie over 2 glazen en eet deze lepeltje voor lepeltje op.Door de smoothie te eten en niet te drinken voorkom je maag- en darmklachten, zoals opboeren, winderigheid en een opgeblazen gevoel.De NutriBullet blender kunt u op Bol.com bestellen.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Voorjaarsgroentensmoothie
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen