skip to Main Content
Kenniscentrum met meer dan 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN
Volkoren Rijst-lasagna

Volkoren rijst-lasagna

Een verwarmende ovenschotel van volkorenrijst-lasagna met lekker veel groenten. Door de rijst-lasagna is deze schotel ook geschikt voor mensen die geen gluten verdragen.

| Ingrediënten voor 4 personen:

  • milde olijfolie voor het invetten van de ovenschaal
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram champignons
  • 1 kleine courgette
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 350 gram biologisch rundergehakt
  • 2 theelepels oregano
  • peper en zeezout
  • 750 ml gezeefde tomaten
  • 175 gram voorgekookte lasagna-vellen van zilvervliesrijst (natuurwinkel)

Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
Vet de lasagna-schaal in met olie. Pel de ui en knoflook en hak fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de courgette schoon en snijd deze in kleine blokjes.
Verhit de olie in een koekenpan. Fruit hierin de ui met knoflook. Voeg de groenten toe en smoor met het deksel op de pan mee. Voeg het gehakt toe en maak deze rul met een vork. Smoor de gehakt mee. Breng het geheel op smaak met peper, zout en de helft van de oregano.
Maak de saus door de gezeefde tomaten te mengen met 2 deciliter water en 1 theelepel oregano. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Bedek de lasagna-schaal achtereenvolgens met lasagna-vellen, saus, groenten-gehaktmengsel, lasagna-vellen, saus, groentengehaktmengsel en lasagna-vellen. Eindig met de saus.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze in het midden van de oven. Maak de lasagna in 40-50 minuten in de oven gaar.

Lekker met een groene salade van bijvoorbeeld veldsla en geraspte wortel.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Volkoren rijst-lasagna
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen