Een energie-oppepper voor als je weinig tijd hebt. Een snelle maaltijdsoep met Chinese kool, kip en afweerondersteunende shiitaké- paddestoelen.

Venkelsoep met garnalen
Deze soep heeft een versterkende en verwarmende werking door de venkel en garnalen. Een prima soep voor de koude winterdagen.
| Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 venkelknol (ongeveer 250 gram)
- 1 kleine ui
- ½ eetlepel koudgeperste olijfolie
- 500 ml groentebouillon (bouillonblokje uit de natuurwinkel) of visfond
- 4 eetlepels gepelde Noordzee garnalen
- zwarte peper
Maak de ui en venkel schoon. Bewaar het venkelgroen. Snijd de ui en venkel in kleine stukjes. Verhit de olie in de soeppan. Fruit hierin de ui. Voeg de venkel en bouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de pan. Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met peper. Verdeel de soep over 2 kommen. Garneer elke kom met 2 eetlepels garnalen en een plukje venkelgroen.
Overzicht

Recept naam
Venkelsoep met garnalen
Gepubliceerd op
Gemiddelde beoordeling




