skip to Main Content
Kenniscentrum met meer dan 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN
Vegetarische Erwtensoep

Vegetarische erwtensoep

Deze vegetarische soep met spliterwten en wintergroenten is lekker verwarmend en versterkend voor de hele energiedriehoek. Spliterwten behoren tot de peulvruchten. Peulvruchten zijn versterkend voor zowel de verterings-, lever- als reserve-energie. Door spliterwten te gebruiken en ze lang te koken, zijn de peulvruchten lichter verteerbaar en extra verwarmend voor het lichaam.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 250 gram spliterwten
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 winterwortel
  • 1 kleine prei
  • 200 gram knolselderij
  • 2-3 takjes bladselderij
  • peper en zeezout

Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin zachtjes de ui en knoflook totdat ze glazig zijn. Voeg 1 ¼ liter water, spliterwten en laurier toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur zacht en schep het schuim weg. Doe het deksel op de pan en laat de soep 1 uur zachtjes koken.
Maak ondertussen de wortel, prei en knolselderij schoon en snijd achtereenvolgens in kleine blokjes, ringen en blokjes. Voeg de groenten aan de soep toe en kook het nog zachtjes 30 minuten mee. Voeg aan het eind de fijngeknipte selderij aan de soep toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Pureer eventueel een (groot) deel van de soep met de keukenmachine of staafmixer voor een lichter verteerbare, gladdere soep.

Lekker met een snee volkorenrogge(knäcke)brood of glutenvrij volkorendesembrood.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Vegetarische erwtensoep
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen