skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1500 artikelen over gezondheid!
Surinaamse Kippensoep

Surinaamse kippensoep

Deze soep is een variant op Pinda Bravoe, een pittige Surinaamse soep van pindakaas, kippenbouillon en zoutvlees. Deze lichter verteerbare variant wordt gemaakt met biologische kip, cashewnoten en taugé.

| Ingrediënten voor 2 personen:

Ingrediënten voor de bouillon:

  • 250 gram biologische kippenpoot
  • 2 tenen knoflook
  • 5 peperkorrels
  • 1 laurierblad
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 2 takjes selderij

Voor de soep:

  • 1 rode peper
  • 50 gram taugé
  • 50 gram cashewnotenpasta (natuurwinkel)
  • 1 rode peper
  • 1 takje selderij
  • zout

Maak eerst een kippenbouillon van kippenpoot, 1 liter water, knoflook, peperkorrels, laurier, gember en selderij. Kook de kippenpoot in 30 minuten in het water met kruiden gaar en laat dan het geheel afkoelen. Zeef de bouillon en haal het vlees van de kippenpoot af. Snijd het vlees in kleine stukjes.
Snijd ¼ van de rode peper in piepkleine stukjes. Neem meer rode peper wanneer je van pittig houdt en dit verdraagt. Was de taugé en laat uitlekken. Breng 500 ml van de kippenbouillon aan de kook. (Bewaar de re
st van de bouillon voor een andere keer). Voeg de stukjes kip, cashewnotenpasta en fijngesneden rode peper toe. Roer de soep goed door, totdat alle cashewnotenpasta is opgelost. Breng de soep op smaak met zout en knip de selderij boven de soep fijn.
Verdeel de taugé over 2 soepkommen en giet dan de soep er over heen.

Weinig tijd of energie?
Vervang dan de zelfgemaakte kippenbouillon in dit recept door gevogeltefond en voeg 100 gram kipfilet in stukjes en een schijfje verse gemberwortel aan de fond toe.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Surinaamse kippensoep
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen