skip to Main Content
Kenniscentrum met meer dan 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN
Stoofpotje Met Kip

Stoofpotje met kip

Kip is rijk aan leverondersteunende aminozuren en licht verteerbaar. Door de kip te stoven breng je extra versterkende energie in dit gerecht. Een heerlijke schotel na een dag hard werken en/of een uitgeblust gevoel.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 sjalotten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 wortels
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 350 gram kipdijfilet
  • 1 eetlepel Japanse pruimenazijn (umesu, natuurwinkel)
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • evt. 1 eetlepel arrowroot
  • peper en zout

Pel de sjalotten en halveer ze. Was de overige groenten en snijd ze in plakjes. Pel de knoflooktenen en snijd ze fijn. Verhit de olie en smoor hierin met een deksel op de pan de groenten enkele minuten. Voeg de kip, azijn, laurier, tijm en 100 ml water toe. Breng alles aan de kook, draai het vuur zacht en laat het geheel in 30 minuten met het deksel op de pan sudderen. Breng na afloop de stoofpot op smaak met peper en zout en bind het stoofvocht eventueel met 1 eetlepel arrowroot. (roer de arrowroot los met 2-3 eetlepels water. Breng de stoofschotel aan de kook en bind al roerend het vocht met het arrowrootpapje).
Breng het geheel op smaak met peper en zout. Lekker met gekookte gierst en broccoli.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Stoofpotje met kip
Gepubliceerd op
Gemiddelde beoordeling
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen