skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!
Stoofperen Met Bessensaus

Stoofperen met bessensaus

Voor deze maand een heerlijk verwarmend nagerecht van gestoofde peren met bessensaus en kaneel. Bij een zwakke vertering valt fruit, zeker in de koude wintermaanden, niet altijd prettig. Door de peren te stoven en verwarmende ingrediënten, zoals kaneel en citroenschil, te gebruiken worden ze beter verdragen. De bioflavonoïden in de bessensaus geven extra ondersteuning van de weerstand in deze grieprijke periode.

| Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stoofperen
  • 1 biologische citroen
  • 150 ml rode druivensap
  • 50 ml vlierbessen- of zwarte bessenoersap
  • 1 eetlepel arrowroot (natuurwinkel)
  • 2 eetlepels pecannoten
  • kaneel

Schil de stoofperen. Haal een dun stukje schil van de citroen af.
Giet druivensap en bessensap met 150 ml water in een pan.
Leg de geschilde peren en citroenschil erin. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur zacht en doe het deksel op de pan. Stoof de peren in 20 minuten gaar.
Haal de peren uit de pan en breng het kookvocht aan de kook. Roer de arrowroot met 2 eetlepels water los en bind hiermee al roerend het kookvocht.
Verwijder de citroenschil. Hak de noten fijn.
Verdeel de peren over 4 schaaltjes en giet wat van de bessensaus erover.
Bestrooi met kaneel en pecannoten.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Stoofperen met bessensaus
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen