skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1500 artikelen over gezondheid!
Spinaziestamppot Met Pompoen

Spinaziestamppot met pompoen

In de lente kan de lever wel wat ondersteuning gebruiken bij het reinigen van het lichaam. Deze stamppot met het frisse groen van spinazie helpt daarbij. Spinazie heeft een afkoelende werking op het lichaam. Omdat de eerste lentedagen nog best guur kunnen zijn, wordt het afkoelend effect geneutraliseerd door er stukjes verwarmende pompoen, basilicum, nootmuskaat en zwarte peper aan toe te voegen. Laat maar komen die lente!

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram aardappels
  • 150 gram pompoen
  • 400 gram wilde spinazie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 1 eetlepel omega-3-6-9-oliemix
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • nootmuskaat
  • zwarte peper en zout

Boen de schil van de aardappels met warm water schoon. Maak de pompoen schoon en snijd deze in kleine stukken. Was de spinazie, laat het uitlekken en snijd het dan in stukken. Rooster de pijnboompitten licht bruin in een droge koekenpan.
Zet de aardappels met pompoen op met een bodempje water en kook ze in 20-25 minuten gaar. Maak ondertussen de spinazie klaar. Laat de spinazie in 5 minuten met aanhangend water met het deksel op de pan slinken. Verwijder dan de schil van de gekookte aardappels en stamp ze met de pompoenblokjes en wat kooknat tot een fijne puree. Voeg dan de spinazie, pitten en olie toe en knip de blaadjes basilicum erboven fijn. Breng het geheel op smaak met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Roer het geheel goed door elkaar. Lekker met een runderbraadworst.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Spinaziestamppot met pompoen
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen