skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!
Sardines Met Tomaat Uit De Oven

Sardines met tomaat uit de oven

Pep je lever- en reserve-energie op met deze sardineschotel. De co-enzym Q10 en omega-3 vetzuren zijn prachtige voeders van deze twee energiesystemen. Door de vis in de oven te bereiden blijft hij licht verteerbaar.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400-500 gram sardines
  • 1 grote ui
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • peper en zout

Laat de visboer de ingewanden van de sardines verwijderen. Pel de ui en snijd hem in ringen. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Vet een ovenschaal in met olie. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Leg de helft van ui en tomaat in de schaal. Leg de sardines er boven op. Leg dan de rest van de ui en tomaat op en tussen de sardines. Maak een marinade van citroensap, uitgeperste tenen knoflook, olie, oregano, peper en zout. Giet de marinade over de vis. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem in de oven. Laat de sardines in 30 minuten gaar worden. Verwijder vlak voor het einde van de oventijd het folie en laat de sardines licht bruin worden.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Sardines met tomaat uit de oven
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen