skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!
Paddenstoelrisotto

Paddenstoelrisotto

Deze risotto helpt je weerstand (reserve-energie) op peil houden in tijden van griep en verkoudheden. De paddestoel shiitaké is rijk aan lentinan, een stof die de aanmaak van afweercellen, zoals interferon en T-helpercellen, stimuleert.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 120 gram rondgraan zilvervliesrijst
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 ½ deciliter kippenbouillon of –fond
  • 100 gram shiitaké, 75 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 5 blaadjes verse basilicum, zwarte peper, zeezout

Was de rijst en laat deze uitlekken in een zeef. Hak de knoflook fijn. Verhit de olie zachtjes in een kookpan. Voeg de rijst toe en fruit deze enkele minuten al omscheppend in de olie. Voeg dan de helft van de bouillon toe en roer net zo lang totdat al het vocht is opgenomen. Voeg dan de andere helft toe en wacht totdat ook dit vocht is opgenomen. Voeg tenslotte nog 1 deciliter heet water toe. Breng de rijst aan de kook, draai het vuur zacht en laat de rijst in 45 minuten met het deksel op de pan gaar worden. Veeg ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Rooster de pitten lichtbruin in een droge koekenpan. Was de basilicum en scheur de blaadjes in kleine stukken. Voeg 15 minuten voor het einde van de kooktijd de paddenstoelen aan de rijst toe. Haal na 15 minuten de pan van het vuur en voeg de pitten, basilicum, peper en eventueel zout toe. Schep alles goed door elkaar en serveer meteen. Lekker met broccoli en gestoomde zalm.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Paddenstoelrisotto
Gepubliceerd op
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen