skip to Main Content
Kenniscentrum met meer dan 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN
Notengierst Met Kokos

Notengierst met kokos

Deze kruidige gierstschotel ondersteunt de leverontgifting en versterkt de vertering en afweer. Een goed wapen tegen griep, verkoudheid en energiedips in de herfst. Geschikt voor herten, tijgers en olifanten, en bij een zwakke verterings-, reserve- en leverenergie. Pas alleen op bij zogenaamde leverhitte. Gember en kaneel kunnen leverhitte verergeren. Vervang bij leverhitte de gember en kaneel door verse munt.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gram gierst
  • 1 deciliter kokosmelk zonder conserveermiddel en suiker
  • 1 ½ deciliter gevogeltefond of water
  • 1 eetlepel ongezwavelde rozijnen
  • 4 gedroogde, ongezwavelde abrikozen
  • 1 mespunt kurkumapoeder
  • 1 flinke mespunt kaneel
  • 1 plakje verse gemberwortel
  • 2 eetlepels amandelen 1 eetlepel geraspte kokos
  • 1 takje peterselie

Was de gierst en laat het uitlekken in een zeef. Doe de gierst met kokosmelk, fond of water, rozijnen, abrikozen, kurkuma, kaneel en gember in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur zachter en laat de gierst in 15 minuten gaar worden. Hak ondertussen de amandelen fijn. Haal de gemberwortel uit de gierst en schep de amandelen en kokos erdoor. Knip de peterselie erboven fijn. Lekker met 15 tot 20 minuten gestoomde sperzieboontjes.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Notengierst met kokos
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen