Skip to content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Marokkaanse gehaktballetjes met pompoensaus

Lekker eten én tegelijkertijd ook je spijsverteringsorganen een opknapbeurt geven? Dat kan met dit Afrikaanse vleesgerecht. De specerijen en pompoen versterken de verteringsorganen en maken hierdoor de maaltijd lichter verteerbaar. Niet geschikt bij leverhitte.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram mager rundergehakt of kippengehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels arrowroot
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • flinke mespunt cayennepeper
  • zout naar smaak

Voor de saus:

  • 150 gram oranje pompoen (Hoikaido-pompoen)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ eetlepel extra vierge olijfolie
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • peper zout
  • 1 theelepel citroensap
  • 3 takjes koriander

Doe het gehakt in een kom. Pel de knoflook en pers de tenen boven het gehakt uit. Voeg de arrowroot, specerijen en zout naar smaak toe en meng alles goed door elkaar. Draai er kleine gehaktballetjes van. Smoor de gehaktballetjes met een deksel op de pan in zijn eigen vet in 15 minuten gaar. Voeg eventueel wat water toe om aanbranden te voorkomen. Maak ondertussen de saus.

Was de pompoen en pel de ui en knoflook. Snijd de pompoen en ui in stukken en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Fruit deze enkele minuten totdat ze glazig zijn. Voeg de pompoen, specerijen en 150 ml water toe. Doe het deksel op de pan en kook het geheel in 10 minuten gaar. Pureer de groenten met een staafmixer, voeg citroensap toe en knip de koriander er boven fijn. Roer alles goed door elkaar. Serveer de gehaktballetjes met de saus. Lekker met sperziebonen en volkoren(spelt)couscous.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Marokkaanse gehaktballetjes met pompoensaus
Gepubliceerd op
Gemiddelde beoordeling
1.51star1stargraygraygray Based on 3 Review(s)