skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1500 artikelen over gezondheid!
Makreelsalade Met Sperziebonen

Makreelsalade met sperziebonen

Een salade die ook geschikt is voor mensen met een zwakke verteringsenergie, omdat de meeste groenten gestoomd zijn. Makreel ondersteunt de lever- en reserve-energie. De omega 3-6-9-oliemix, knoflook en mosterd ondersteunen de leverenergie nog eens extra.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram sperziebonen
  • 250 gram biologische aardappel in de schil
  • 1 grote vleestomaat
  • 35 gram veldsla
  • 150 gram makreelfilet (uit blik, op water)
  • 1 theelepel mosterd zonder suiker
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel umeboshi-azijn (umesu, natuurwinkel) of citroensap
  • 2 eetlepels omega 3-6-9-oliemix (zie de pagina herstellende producten)
  • Peper en zout

Maak de sperziebonen schoon. Boen de biologische aardappel met schil zorgvuldig met water schoon en snijd deze in kleinere stukken. Stoom de sperziebonen en aardappel in een stoommandje in 15 tot 20 minuten gaar. Was ondertussen de tomaat en sla. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Laat de makreelfilet in een zeef uitlekken.

Maak in een kommetje een dressing van mosterd, de uitgeperste teen knoflook, de speciale azijn of citroensap, en de olie. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Doe de gestoomde groenten in een slakom. Voeg de vis, tomaat en sla toe. Giet de dressing over de salade en schep alles goed door elkaar. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Makreelsalade met sperziebonen
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen