skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!
Maaltijdsalade Van Witlof En Kalkoen

Maaltijdsalade van witlof en kalkoen

Een frisse salade met witlof en kalkoen en een pittige mosterddressing. De witlof is samen met de wortel, omega 3-6-9 oliemix en mosterd een mooie ondersteuning voor de lever. Door een deel van de groenten te stomen is deze salade ook goed verteerbaar voor mensen met een zwakke verteringsenergie.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram biologische kalkoenfilet
  • 50 gram knolselderij
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 grote stronk witlof
  • 1 kleine wortel (50 gram)
  • 1 grote stronk witlof
  • citroensap
  • 1 eetlepel mosterd zonder suiker
  • 2 eetlepels troebel appelsap
  • 2 eetlepels koudgeperste omega 3-6-9- oliemix
  • 1 takje selderij
  • peper en zout

Snijd de kalkoenfilet in kleine stukjes. Maak de knolselderij en bleekselderij schoon en snijd deze in kleine stukjes. Stoom het vlees met knol- en bleekselderij in 5 minuten gaar in een stoommandje.
Was ondertussen de witlof en haal er ongeveer 8 blaadjes vanaf en bewaar deze als garnering. Snijd de rest van de witlofstronk in kleine reepjes. Rasp de wortel. Meng alle groenten met de kalkoen in een kom en druppel er wat citroensap over tegen het verkleuren.
Maak de dressing door de mosterd te mengen met het sap en de olie. Breng het op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de groenten en knip de selderij erboven fijn. Meng alles goed door elkaar.
Leg de achtergebleven witlofblaadjes in een rozetvorm op een grote schaal. Schep de salade er zo op, dat de puntjes van de witlofblaadjes nog zichtbaar blijven.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Maaltijdsalade van witlof en kalkoen
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen