skip to Main Content
Kenniscentrum met meer dan 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN
Lamstajine Met Venkel En Zoete Aardappel

Lamstajine met venkel en zoete aardappel

Deze lamsstoofpot is rijk aan verwarmende, reserve-energieversterkende ingrediënten, zoals lamsvlees, venkel, zoete aardappel en kaneel. Een perfect gerecht voor een koude winterdag of na een stressvolle, energievretende periode.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram lamslappen
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • schil van ¼ biologische sinaasappel
  • 1 laurierblad
  • 2/3 theelepel kaneel
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 rode ui
  • 1 venkelknol (200 gram)
  • 2 zoete aardappels (300 gram)
  • 150 gram doperwten
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel 1 theelepel arrowroot (bindmiddel van een Japanse knol, natuurwinkel)

Snijd de lamslappen in blokjes. Verhit de olie in een braadpan. Voeg de lamslappen en 75 ml water toe en doe het deksel op de pan. Pel de knoflook en snijd in stukjes. Voeg de knoflook, sinaasappelschil, laurier, kaneel en rozemarijn aan het vlees toe en stoof verder. Maak ondertussen de ui, venkel en zoete aardappel schoon. Snijd in grove stukken.

Voeg na een half uur stoven de gesneden groenten en doperwten aan het vlees toe en laat het geheel nog ½ uur verder stoven. Breng de stoofpot verder op smaak met zout en peper. Bind zo nodig het stoofvocht nog met de met 1 eetlepel water losgeroerde arrowroot. Tip: Maak een dubbele portie en bewaar de helft voor de volgende dag of vries het in voor later.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Lamstajine met venkel en zoete aardappel
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen