skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!
Kippenragout Met Bosui

Kippenragout met bosui

Deze kippenragout met krachtige kippenbouillon versterkt de verterings- en reserve-energie. De bosuitjes geven extra pit en versterking aan de leverenergie.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 kilo biologische kippenpoten
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 2 bosuitjes
  • ½ eetlepel extra vierge olijfolie
  • 50 gram volkorenrijstmeel
  • zwarte peper en zout

Maak de wortel en bleekselderij schoon en snijd in stukken. Breng 1 liter water aan de kook. Voeg hieraan de wortel, bleekselderij, kip, laurier en knoflook toe. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur zacht. Laat met het deksel op de pan 30-45 minuten zachtjes doorkoken.
Haal de kip uit de bouillon en haal het vlees van de botten. Snijd het vlees in kleine stukken. Zeef de bouillon en bewaar deze..
Maak de ui, champignons en bosui schoon en snijd ze in kleine stukjes, plakjes en ringen. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui. Voeg even later de champignons toe en smoor even mee. Voeg dan ½ liter van de bouillon en het kippenvlees toe en breng aan de kook. Roer het meel los met 3 eetlepels water en bind hiermee al roerend de ragout..
Breng verder op smaak met zwarte peper en zout. Voeg de bosui toe en schep de ragout goed om. .
Lekker met gierst en gestoomde doperwten.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Kippenragout met bosui
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen