skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1500 artikelen over gezondheid!
Kikkererwtenschotel

Kikkererwtenschotel

Deze kikkererwtschotel is een goede opkikker voor de lever- en reserve-energie, zeker nu het buiten kouder gaat worden. De kruiden vergemakkelijken de vertering van de bonen.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 uien
  • 1 groene paprika of 1 kleine courgette
  • 1 wortel
  • 1 tomaat
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 potje kikkererwten (uitlekgewicht 230 gram)
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 8 groene olijven
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 takje koriander
  • Peper en zout

Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes. Pel de knoflook en snijd hem fijn. Verhit de olie in de pan. Fruit hierin zachtjes de ui en knoflook. Voeg de andere groenten, kikkererwten, laurier, komijn, olijven en tomatenpuree toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat met het deksel op de pan in 15 minuten gaar worden. Knip de koriander boven het gerecht fijn en breng het verder op smaak met peper en zout. Dit gerecht is lekker met quinoa (graan met een verwarmend thermisch effect) of wilde rijst (met 2 fijngesneden gemberbolletjes door de rijst maak je het thermisch verwarmend).

Overzicht
recipe image
Recept naam
Kikkererwtenschotel
Gepubliceerd op
Gemiddelde beoordeling
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen