
Italiaanse bietensalade
Deze maaltijdsalade met gekookte biet, sperziebonen en ei brengt u in de Italiaanse sfeer door de balsamico-azijn en olijven. Bijna alle groenten zijn gekookt, zodat ook mensen met een zwakke verteringsenergie kunnen genieten van deze salade. Alle ingrediënten hebben een versterkende werking op de leverenergie. Dus geef uw lever een lekkere oppepper met deze salade.
| Ingrediënten voor 2 personen:
- 3 kleine rode bieten (ongeveer 250 gram)
- 150 gram haricots verts of sperziebonen
- 3 eieren
- ½ rode ui of 1 bosui
- 10 olijven
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- flinke mespunt mosterd
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 10 olijven
- ½ bakje tuinkers
- peper en zout naar smaak
Was de biet en verwijder het loof. Kook de bieten in 40 minuten gaar of neem voorgekookte bietjes. Laat de bietjes afkoelen, schil ze en snijd ze in dunne plakken. Maak de haricots verts schoon en stoom ze in 5 minuten beetgaar. Halveer ze daarna. Kook de eieren in 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd ze in plakjes of partjes. Maak de ui schoon en snijd hem heel fijn.
Maak een dressing van azijn, mosterd en olie. Meng de groenten met de dressing en olijven. Knip de tuinkers erboven af. Breng de salade op smaak met peper en zout en meng alles nog een keer door elkaar. Garneer met ei.





